ZAVRŠEN ROK ZA PREDAJU ZAHTJEVA

Refundiranje troškova nabavke udžbenika učenicima od 2 do 4 razreda osnovne škole

Do 30. septembra ove godine istekao je rok za predaju zahtjeva na objavljeni javni poziv za podnošenja zahtjeva za refundaciju troškova nabavke udžbenika učenicima od drugog do četvrtog razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo.
Refundiranje troškova nabavke udžbenika učenicima od 2 do 4 razreda osnovne škole

-Do datog roka navedenog u javnom pozivu na protokol Općine Centar zaprimljeno je  1217 zahtjeva za refundaciju troškova nabavke udžbenika. Služba nadležna za oblast obrazovanja, koja je na nalog općinskog načelnika objavila javni poziv  i provodi proceduru obrade pristiglih zahtjeva,  uložiti će dodatne napore kako bi što prije sredstva uplatili na transakcijske račune naših sugrađana koji su ostvarili ovo pravo. Iz općinskog budžeta za ovu namjenu obezbijeđeno je gotovo 125.000 KM, objasnila je Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar.

 

Pored navedenog Općina Centar je također finansirala nabavku udžbenika, torbi i školskog pribora za 680 prvačića iz 12 osnovnih škola, te Javne ustanove „Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju“. Za ovu namjenu iz općinsko budžeta izdvojen je iznos od 110.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti