U NEDJELJU OD 11 DO 17 SATI U SCC-U

Akcija darivanja kose „Moja kosa tvoja kosa“

U nedjelju, 9. oktobra 2022. godine u Sarajevu će se održati javna akcija šišanja i doniranja kose za potrebe projekta „Moja kosa tvoja kosa“, koji provodi udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“.
Akcija darivanja kose „Moja kosa tvoja kosa“

Općina Centar je podržala projekat i rad udruženja, finansiranjem nabavke mašine za izradu perika, jer je jedan od projektnih zadataka izrada perika od prirodne kose za djecu koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

 

Projekat ima za cilj poboljšanje emocionalnog i psihičkog zdravlja hematoonkoloških pacijenata, te reintegraciju ranjivih skupina u porodicu, školu i širu zajednicu obezbjeđivanjem medicinskih perika. Perike iz radionice udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.

 

Donirana kosa mora biti prirodna, nefarbana i netretirana, a dužina doniranog dijela treba biti minimalno 30 centimetara. Prije šišanja kosa treba da bude čista i suha.

 

Osim javne akcije šišanja, na platou ispred SCC-a bit će realizovana humanitarna akcija, a građani koji ne ispunjavaju uvjete za doniranje kose moći će kupiti bio razgradivi crveni balon u vrijednosti od 5 KM ili bedž, te na taj način podržati projekat „Moja kosa tvoja kosa“.

 

Pozivamo sve građane na javnu akciju šišanja i doniranja kose koja će se održati 9. oktobra 2022. godine od 11 do 17 sati u Sarajevo City Center (SCC). Akciji će prisustvovati načelnik Općine Centar Srđan Mandić, ambasadorica projekta Amra Džeko, te drugi brojni gosti.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti