ULICA ALEKSANDRA PUŠKINA

Završni radovi na izgradnji separatne kanalizacione mreže

Projekat rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže u dijelu Ulice Aleksandra Puškina na području mjesne zajednice „Pionirska dolina“ je ušao u svoju završnu fazu.

Općina Centar je finansirala ovaj projekat u vrijednosti od 164.825 KM, a cilj je rješavanje dugogodišnjeg problema mještana ovog dijela općine Centar. Na osnovu sporazuma koji je općinski načelnik Srđan Mandić potpisao sa Rusmirom Salićem, direktorom Kantonalnog javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ ovo komunalno preduzeće je započelo sa radovima ugradnje novih kanalizacionih cijevi u dužini od 145 metara. Pomenuto preduzeće je takođe zaduženo i za stručni nadzor ovog projekta. Glavni projekat, kao preduslov za realizaciju obnove kanalizacione mreže, obezbijedila je Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar.

 

Tokom pripremnih radova prvo je utvrđena trasa podzemnih instalacija komunalnih preduzeća (BHTelecom, Elektrodistribucija, Sarajevogas...). U okviru zemljanih radova urađen je mašinski i ručni iskop zemlje za formiranje rova nakon čega je započeto sa montažom novih cijevi za separatnu kanalizacionu mrežu na ovom dijelu Ulice Aleksandra Puškina. Po okončanju pomenutih radova slijedi ispiranje novog sistema uz pomoć posebnog vozila, te ispitivanje nove mreže kamerom za snimanje.

 

Kroz realizaciju ovog projekta također će biti riješena odvodnja površinskih voda ugradnjom slivničkih kaca raznih profila. Kako nalažu građevinske norme na kraju radova će biti urađen elaborat sa geodetskim snimkom nove kanalizacione mreže. Tokom izvođenja radova mještani su pokazali veliko razumijevanje i susretljivost prema izvođaču radova.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti