NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU

Općina Centar podržala drugi po redu ovogodišnji OREA Art Market

Drugo ovogodišnje izdanje OREA Art Marketa otvoreno je danas u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

U ime Općine Centar, koja je finanasijski podržala održavanje ovogodišnjeg OREA Art Marketa, današnjem otvaranju prisustvovao je načelnik Srđan Mandić zajedno sa vijećnicama Općinskog vijeća Belmom Kapo, Sarom Arslanagić i Aidom Koluder Agić, te pomoćnicama Lejlom Dizdarević i Neirom Mlinarević.

 

OREA Art Market i ove je godine mjesto okupljanja najvećeg broja kreativaca u BiH. Sada već tradicionalni događaj koji okuplja i po nekoliko hiljada ljudi, Orea Art Market i ove je godine pružio sjajnu atmosferu i za učesnike i za posjetioce.

 

Sav prihod od ulaznica, koje koštaju dvije KM, kao i pet posto od svake kupovine će biti donirano Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici. OREA Art Market možete posjetiti do 19 sati.

 

Načelnik Mandić kazao je da je sretan što su organizatori OREA Art Marketa odabrali ovu općinu kao lokaciju za prodaju unikatnih proizvoda.

 

-Ovo je suština posla kojim se mi bavimo. Ponosan sam na činjenicu da je ovo Bosna i Hercegovina u malom. 48 izlagača ovdje predstavlja svoje proizvode. Većina sredstava ide u humanitarne svrhe, a građani imaju priliku uživati u sjajnim proizvodima. Hvala Amri i svima iz organizacije koji su našu općinu prepoznali kao dobrog partnera, naveo je Mandić.

 

Manifestaciju, koja ima humanitarni karakter, otvorila je Amra Džeko, brend ambasadorica i jedna od suosnivačica OREA.

 

-Zaista smo ponosni na ovako lijepu i veliku priču koju zajedno pričamo. Osjećam veliko zadovoljstvo i privilegiju što mogu biti u ovoj poziciji i uraditi nešto za nekoga. Radimo velike stvari i sigurna sam da ćemo u budućnosti nastaviti ovako, poručila je Amra Džeko.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti