Obilježena godišnjica pogibije devet pripadnika MUP i Armije RBiH

U organizaciji Udruženja pripadnika policije RBiH „Policija 1991.-1995.“ danas je upriličeno obilježavanje godišnjice pogibije devet pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Armije RBiH u akciji kodnog imena „Trebević“.

Ovom prilikom su članovi porodica zajedno sa delegacijama više nivoa vlasti obišle mjesta gdje su ukopani poginuli i uz polaganje cvijeća, te učenjem Fatihe i minutom šutnje na dostojanstven način se sjetili poginulih.

 

Prema utvrđenom protokolu prvo su porodice i delegacije obišle mezarje u Velikom parku, nakon toga groblje Sveti Marko, a na kraju i gradsko groblje Bare.

 

Delegaciju u ime Općine Centar je predvodio načelnik Srđan Mandić, zajedno sa vijećnicima Velijom Katicom, Dženanom Mulićem, Samirom Fazlićem i Đenanom Muminovićem. Također su u ime Općine Centar današnjem obilježavanju godišnjice prisustvovali i Jasmina Fazlić, te Adis Adilović iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu.

 

Izvršavajući svoje borbene zadatke u pomenutoj akciji poginuli su:Admir Hebib, Kemal Kojić, Dragan Miljanović, Slaven Markešić, Srđan Bosiljčić, Elvir Šovšić, Hamid Humić, Jasmin Čamdžija i Izet Karšić.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti