NASTAVAK PROJEKTA POVEĆANJA SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

Nova saobraćajna signalizacija u Centru

Na osnovu zahtjeva i inicijativa naših sugrađana, a s ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju, Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo u kontinuitetu realizuje projekat postavljanja nove saobraćajne signalizacije.
Nova saobraćajna signalizacija u Centru

Tokom decembra ove godine radnici firme „Signal“ iz Trnova su postavili horizontalnu i vertikalnu signalizaciju na sljedećim lokacijama: u Ulici Patriotske lige prema stadionu Koševo postavljena su dva saobraćajna znaka zaustavljanja i parkiranja motornih vozila sa dopunskim tablama. Na zahtjev stanara Ulice Adnana Aslanija na saobraćajnici su postavljena tri usporivača brzine sa šest pratećih vertikalnih saobraćajnih znakova. Ovakva vrsta usporivača brzine motornih vozila sa pratećim saobraćajnim znacima je također postavljena u Ulici Džidžikovac. Također je po zahtjevu građana sa područja Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ na ulazu u Ulicu Panjina kula iz pravca Bardakčija zamijenjena tabla saobraćajnog znaka „ograničenje tonaže vozila - 10 t“ sa pratećom dopunskom tablom, dok je po zahtjevu Savjeta MZ „Bardakčije“ na raskrsnici ulica Mandrina i Ašikovac postavljen saobraćajni znak „ograničenje nosivosti vozila do 7,5 t“.

 

Tokom ovog mjeseca također su postavljeni saobraćajni znakovi za dozvoljeno parkiranje motornih vozila osobama sa invaliditetom u Bolničkoj ulici preko puta Ambulante porodične medicine „Višnjik“ odnosno kod broja 8a, te dva parking mjesta u Ulici Patriotske lige preko puta broja 38. Na ovim lokacijama prethodno je ocrtana horizontalna signalizacija za potrebe nesmetanog parkiranja osoba sa invaliditetom. Kod taxi štanda „Narodno pozorište“ u Ulici Branilaca Sarajeva radnici pomenute firme su ponovo postavili saobraćajni znak obaveznog obilaska sa dopunskom tablom za označavanje saobraćajnog ostrva. Na osnovu zahtjeva Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo također su uklonjeni postojeći saobraćajni znaci na dvije lokacije za označavanje mjesta za parkiranje, jer ova institucija nije izdala potrebna odobrenja za postavljanje predmetnih znakova. Radi se o jednom saobraćajnom znaku za parkiranje u Ulici Rizaha Štetića preko puta broja 2-4, dok je u Ulici Mehmed-bega Kapetanović Ljubušaka, preko puta Ambasade Republike Francuske, uklonjen saobraćajni znak zabrane zaustavljanja i parkiranja.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti