MZ „BARDAKČIJE“ i „MEJTAŠ-BJELAVE“

Podijeljeni novogodišnji paketići u mjesnim zajednicama

Sekretar mjesnih zajednica „Bardakčije“ i „Mejtaš-Bjelave“ Nisveta Cocalić u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba obezbijedili su 500 novogodišnjih paketića za mališane sa područja ovih mjesnih zajednica.
Podijeljeni novogodišnji paketići u mjesnim zajednicama

Vrijeme je novogodišnjih praznika kojima se najviše obraduju djeca, jednim dijelom zbog poklona koji su neizbježni u ovom periodu, a drugim dijelom i zbog zasluženog odmora od školskih klupa.

 

Tim povodom sekretar mjesnih zajednica „Bardakčije“ i „Mejtaš-Bjelave“ Nisveta Cocalić uz podršku savjeta mjesnih zajednica je svojim samostalnim zalaganjem u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba obezbijedila 500 novogodišnjih paketića za djecu osnovnih škola „Alija Nametak,  „Silvije Strahimir Kranjčević“ i „Nafija Sarajlić“, zatim za djecu smještenu u Sigurnu kuću, djecu iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja, djecu smještenu na Pedijatrijskoj klinici na Jezeru, romsku djecu i mališane slabijeg ekonomskog statusa.

 

Saradnja navedenih mjesnih zajednica i Udruženja Pomozi.ba traje uspješno već dvije godine. Do sada su zajedno realizirali brojne akcije prikupljanja i podjele paketa pomoći, kurbanskog mesa, novogodišnjih paketića za najmlađe građane općine Centar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti