IZRADA GENDER AKCIONOG PLANA 2023. - 2027. GODINE

Poziv nevladinim organizacijama za učešće u izradi nacrta dokumenta

U Općini Centar u srijedu 28. decembra 2022. godine sa početkom u 13 sati (sala 224/II) će biti održan radni sastanak sa ciljem definisanja ciljeva, prioriteta i mjera u Gender akcionom planu Općine Centar za period 2023.-2027. godine.
Poziv nevladinim organizacijama za učešće u izradi nacrta dokumenta

 

-Uvažavajući iskustvo i znanja nevladinih organizacija, smatramo da oni trebaju uzeti učešće prilikom izrade ovog dokumenta, stoga ih pozivamo na radni sastanak. Molimo zainteresovane nevladine organizacije da najave svoje učešće na sastanku kako bi im proslijedili potreban materijal sa ciljem bolje pripreme. Na sastanak se prvenstveno pozivaju predstavnici NVO koje se svojim projektnim aktivnostima bave pitanjima ravnopravnosti polova, diskriminacije i nasilja, objasnila je Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar, službe koja ima ulogu koordinatora u pripremi izrade plana.

 

Svi predstavnici NVO svoju prijavu za učešće na najavljenom sastanku mogu poslati na sljedeći mail: jasmina.fazlic@centar.ba

 

Općinsko vijeće Centar će Nacrt dokumenta razmatrati na sjednici koja treba biti održana u januaru naredne godine. Kako predviđaju procedure nakon usvajanja Gender akcionog plana u predloženom nacrtu biće provedena javna rasprava gdje će učešće moći također uzeti zainteresovana javnost.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti