PRVA NAGRADA ZA NAJBOLJI TURISTIČKI FILM NA SVIJETU

Načelnik Mandić ugostio Roberta Dacešina

Danas je u prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić, ugostio bosanskohercegovačkog travel blogera, Roberta Dacešina.
Načelnik Mandić ugostio Roberta Dacešina

Načelnik Srđan Mandić, izrazio je veliko zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti Roberta, te mu je čestitao na osvojenim nagradama.

 

-Prije svega, želim da Vam čestitam na osvojenoj nagradi za najbolji turistički video na svijetu. Izuzetno mi je drago što se Bosna i Hercegovina promiviše na ovako lijep način, naročito jer obiluje prirodnim bogatstvima. Opština Centar vam stoji na raspolaganju za vaš budući rad u svrhu promocije kako našeg grada, tako i naše države, rekao je načelnik Mandić.

 

Robert je proputovao više od 80 zemalja, posjetio 5 kontinenata i naučio 5 stranih jezika. Napisao je i četiri knjige. Prvi interaktivni turstički vodič u bivšoj Jugoslaviji, Travel mappingputopisnu knjigu o putovanju po Južnoj Americi, te još dvije knjige o putovanju Bosnom i Hercegovinom.

 

-Zahvalan sam vam na izdvojenom vremenu i na tome što ste me danas ugostili. Drago mi je da ljudi poput vas, imaju sluha za ovo čime se bavim i da prepoznaju da sve što radim, radim iz duše. Zaista imam energije, volje i želje da ovako nastavim još dugi niz godina. U dosadašnjem radu snimio sam nekoliko videa o Sarajevu, a trenutno radim na još jednom, jer ovaj grad zaista ima šta da pokaže, kazao je Dacešin.

 

Robert Dacešin je autor videa „Zašto Bosna i Hercegovina može biti BROJ 1 destinacija na SVIJETU?", koji je nagrađen od strane Međunarodnog komiteta turističkih filmova, za najbolji turistički video na svijetu u kategoriji turističkih destinacija na prestižnom japanskom svjetskom festivalu turističkog filma.. On se izdvojio među konkurentima iz 74 zemlje sa 56.914 glasova. O zemlji o kojoj se ne priča mnogo, zabilježio je kadrove nekih od najljepših bogatstava Bosne i Hercegovine, u namjeri da podigne svijest o skrivenim ljepotama. Pored pomenutog priznanja, njemački festival posvećen prirodi i turizmu „Natourale“, izabrao je ovaj video među najboljima u konkurenciji od preko 500 videa.

 

Također, Robert je nakon velikog svjetskog uspjeha postao ambasador DJI i GoPro branda u Bosni i Hercegovini.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti