NOVOGODIŠNJI PROGRAM ZA PRIJATELJE ZAVODA U PAZARIĆU

Svečani program i podjela novogodišnjih paketića

Svake godine tradicionalno štićenici Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine „Pazarić“ sa svojim mentorima za svoje drage goste pripreme prikladan kulturno-umjetnički program, kao znak zahvale za sveukupnu podršku tokom godine.

Među pozvanim gostima i ove godine je bio načelnik Općine Centar Srđan Mandić koji je došao na svečanost u Zavodu zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić.

 

–Općina Centar će kao društveno odgovorna jedinica lokalne samouprave uvijek, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati ustanove poput Zavoda u Pazariću gdje borave osobe sa smetnjama u razvoju. U ovom segmentu pomoći ne smijemo zaostajati za razvijenim zemljama, jer naša djeca zaslužuju najbolju moguću njegu i brigu. Mi u Opštini Centar imamo posebne programe za te kategorije i nastojimo svima pamoći koliko možemo. Ponosan sam da smo u prilici i ove godine podržati rad ovog centra i što imamo mogućnost da pomažemo institucije ovog tipa koje nisu sa područja naše opštine, izjavio je Mandić i uputio svim štićenicima i uposlenicima Zavoda čestitke povodom Nove godine.

 

Današnjem svečanom programu su također u ime Općine Centar prisustvovali i vijećnik Sulejman Haljevac, te Vesko Drljača, federalni ministar rada i socijalne politike. Ovom prilikom su štićenicima Zavoda u Pazariću uručeni novogodišnji paketići koji su posebno obradovali najmlađe. Paketiće su obezbijedili donatori među kojima je i Općina Centar.

 

U budžetu Općine Centar za ovu godinu obezbijeđen je iznos od 15.000 KM za potrebe nabavke opreme za fizioterapijski tretman za potrebe medicinske službe JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine „Pazarić“. Projekat je realizovan na osnovu protokola o realizaciji ovog granta kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor Zavoda iz Pazarića Samir Suljagić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti