OPĆINA CENTAR POKROVITELJ FESTIVALA

U Radićevoj ulici otvoren „Ulični novogodišnji festival“

Sinoć je u Radićevoj ulici otvoren „Ulični novogodišnji festival“, čiji je jedan od pokrovitelja Općina Centar.
U Radićevoj ulici otvoren „Ulični novogodišnji festival“

Festival će se do 2. januara održavati od 17 do 22 sata. Građani imaju priliku uživati u svjetlosnoj umjetnosti i brojnim performansima.

 

Načelnik Mandić prisustvovao je otvorenju festivala, te se kratko obratio i pozdravio prisutne građane.

 

-Ovo je još jedna lijepa priča iz Radićeve ulice, kao uvod u novogodišnju čaroliju. Drago nam je što smo jedan od pokrovitelja ove zimske manifestacije, kao što smo na ljeto, za vrijeme Sarajevo Film Festivala, imali festival u centru koji se paralelno održavao u ovoj ulici. Cilj nam je da Radićeva ulica u narednom periodu postane pješačka zona. U ime Opštine Centar i u svoje lično ime čestitam vam Novu godinu, rekao je načelnik Mandić.

 

Među umjetnicima i umjetnicama koji će nastupiti ove godine su i Amina Musić, Segmedina Bečirević, Ajla Pustahija i Manuela Kujundžić kroz svjetlosni mural „KOLO“ te, Adna Turulja kroz svjetlosnu instalaciju „MUSTRA“.

 

Prošle godine je Ulični novogodišnji festival stekao simpatije svih generacija koje su odlučile praznike provesti na ulicama Sarajeva, a organizatori iz Kulturamedia Sarajevo ističu kako su ove godine festival digli na još viši nivo želeći pokazati svjetski duh ovog grada na najbolji način.

 

Da podsjetimo, Općina Centar i ove godine sufinansira javni doček Nove godine koji će se održati sutra, ispred Vječne vatre.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti