MJERE ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Termo fasada na objektu Centra za izvrsnost

Početkom novembra prošle godine radnici građevinske firme „Sela“ započeli su radove na ugradnji termo fasade na objektu „Centar za izvrsnost u poduzetništvu“ (Ulica Avde Jabučice 52), nekadašnji Centar za mlade na Gorici.
Termo fasada na objektu Centra za izvrsnost

Projekat se realizira u okviru programa „Mjere energetske efikasnosti na društvenom domu Gorica“, kojeg zajednički finansiraju Općina Centar i Fond za zaštitu okoliša FBiH. 

 

Za nadzor projekta zadužena je firma Konkrit d.o.o. Sarajevo, a za ovu namjenu obezbijeđeno je 96.600 KM, i to 40% sredstava iz budžeta Općine, a ostalih 60% sredstava koja je obezbijedio Fond za zaštitu okoliša FBiH.

 

Energetski audit za ovaj objekat urađen je 2014. godine, a realizacija ovog projekta ima za cilj poboljšanje energetske efikasnosti odnosno smanjene potrošnje energije što dovodi do smanjenja troškova za grijanje te u konačnici ima svoju estetsku vrijednost uljepšavanja centralne gradske općine i ovog grada.

 

U prvoj fazi realizacije projekta radi se na utopljavanju zidova i krovne ploče, a planirano je da se u narednom periodu iznađu sredstva i za zamjenu fasadne bravarije.

 

Završetak radova očekuje se u februaru, u skladu sa predviđenom dinamikom.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti