Vijesti

25.11.2021.
Čestitka Općinskog vijeća povodom Dana državnosti
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem, u ime svih vijećnica i vijećnika čestitao je 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
24.11.2021.
Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana državnosti BiH
U povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine danas je u velikoj sali Općine Centar održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
24.11.2021.
Četvrtak neradni dan u Općini Centar
Obavještavamo građane da zbog Dana državnosti Bosne i Hercegovine 25. novembra 2021. godine Općina Centar neće raditi.
24.11.2021.
Članice Centra za zdravo starenje Soukbunar posjetile predsjedavajućeg Đozu
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo ugostio je članice Centra za zdravo starenje Soukbunar, koja je ujedno i prva zvanična posjeta od osnivanja ovog Centra otvorenog početkom novembra.
24.11.2021.
Provedena akcija mjerenja nivoa glukoze u krvi za osobe treće životne dobi
U Centru za zdravo starenje smještenom u objektu vrtića „Razigrani dani“ danas je održana akcija mjerenja nivoa glukoze u krvi za osobe treće životne dobi.
23.11.2021.
Radovi na Kromolju i Poljinama
Izgradnja cjevovoda i ugradnja hidrofleks postrojenja
U toku su radovi na polaganju novog cjevovoda koji će snabdijevati 90 domaćinstava naselja Kromolj i Poljine.
23.11.2021.
Uklonjena bespravna ograda u Ulici Armije RBiH
Nakon što je putem Inspektorata Općine Centar utvrđeno da je na lokalitetu Ulice Armije RBiH bespravno postavljena ograda, urbanističko-građevinski inspektor je donio Rješenje o rušenju i Zaključak o dozvoli izvršenja.
23.11.2021.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana državnosti BiH
U povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine Općinsko vijeće Centar Sarajevo će održati svečanu sjednicu.
23.11.2021.
Akcija mjerenja nivoa glukoze u krvi za osobe treće životne dobi
U Centru za zdravo starenje smještenom u objektu vrtića „Razigrani dani“ (Ulica Patriotske lige 35) u srijedu 24. novembra 2021. godine sa početkom u 11 sati planirana je akcija mjerenja nivoa glukoze u krvi za osobe treće životne dobi.
23.11.2021.
Okončana mentorska sesija za organizacije civilnog društva u okviru projekta ReLoaD2
Krajem protekle sedmice za predstavnike organizacija civilnog društva (OCD) održan je treći završni mentorski sastanak u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) u Općini Centar Sarajevo.
22.11.2021.
Završeni radovi na sanaciji Ulice Provare
Sanacija saobraćajnice u Ulici Provare, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Mejtaš-Bjelave“, završena je.
22.11.2021.
Općina Centar finansijski podržala obilježavanje 60. godišnjice osnivanja Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH
U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine je, u povodu 60. godišnjice rada ove institucije kulture, upriličena izložba pod nazivom „Imamo Muzej“ autorice i kustosice Đane Kukić.
22.11.2021.
U protekloj sedmici 143 novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 46. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 9512 potvrđenih slučajeva.
20.11.2021.
SPORT I INKLUZIJA
Predstavljen novi projekat Centra za sport i rekreaciju
Danas je na otvorenom igralištu sarajevskog FIS-a održana promocija novog projekta pod nazivom „HandbALL IN“, kojeg implementira Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ u saradnji sa udruženjima „MAARS“ iz Zagreba i „Colibri“ iz Sarajeva.
20.11.2021.
Članovi Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama posjetili Sabornu crkvu
Članovi općinske Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama, koje je predvodio predsjednik Hidajet Porić, posjetili su Sabornu crkvu u Sarajevu gdje ih je ugostio jerej Nemanja Đureinović, starješina Saborne crkve.
19.11.2021.
Pripreme za zimsko održavanje ulica na području općine Centar
Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje u saradnji sa Službom za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar okončala je pripremne radnje za zimsko održavanje ulica u centralnoj gradskoj općini.
19.11.2021.
Obuka za vijećnike o ulozi organizacija civilnog društva i transparentnoj dodjeli sredstava
U organizaciji Saveza općina i gradova FBiH, u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD2 kojeg finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), održana je obuka za općinske vijećnike, kao i za članove komisija Općinskog vijeća Centar.
19.11.2021.
Održan drugi mentorski sastanak u okviru projekta ReLOaD2 u Općini Centar Sarajevo
U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se organizuje u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2“ (ReLOaD2) u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, održan je drugi mentorski sastanak za zainteresovane predstavnike organizacija civilnog društva (OCD).
18.11.2021.
Jednokratne novčane pomoći uplaćene za 33 porodilje iz Centra
U okviru projekta pomoći porodiljama sa područja općine Centar, nakon obrade pristiglih zahtjeva za oktobar, uplaćena su sredstva za 33 porodilje iz Centra.
18.11.2021.
Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata-obrta
Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo raspisalo je Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata-obrta za 2021. godinu.