Vijesti

05.11.2021.
Predstavnici Općinskog vijeća Centar obišli Gornju Breku
Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo zajedno sa Jasminom Ademovićem, vijećnikom u Centru i predsjedavajućim Gradskog vijeća, te vijećnicima Lajlom Ćosović i Dženanom Muminovićem, posjetio je mjesnu zajednicu Hrastovi-Mrkovići.
04.11.2021.
OPĆINA CENTAR POTPISALA UGOVOR
Građani Centra Veterinarskoj stanici mogu prijaviti lokacije na kojima se nalaze napušteni psi
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor o realizaciji granta KJP „Veterinarska stanica“ za usluge hvatanja pasa lutalica sa područja ove lokalne zajednice.
04.11.2021.
Objavljeni javni pozivi za izbjeglice i raseljena lica
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo je javne pozive izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima.
04.11.2021.
Sutra otvaranje Centra za zdravo starenje na Soukbunaru
Na Soukbunaru će u petak 5. novembra u prostorijama Mjesne zajednice (Ulica Soukbunar 203), sa početkom u 10 sati, biti otvoren Centar za zdravo starenje.
03.11.2021.
Predsjedavajući Đozo ugostio predstavnike JU „Centar za sport i rekreaciju“
Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo održao je sastanak sa direktorom JU „Centar za sport i rekreaciju“ Mirzom Muzurovićem i predsjednikom Upravnog odbora ove ustanove Senadom Kapetanovićem.
03.11.2021.
Crveno upozorenje zbog obilnih padavina i olujnog vjetra
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato crveno upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
03.11.2021.
Uklonjeni grafiti sa 11 zgrada
U okviru projekta „Uređenje fasada na objektima kolektivnog stanovanja“ kojeg su zajedno pokrenuli Općina Centar, Gradska uprava i Zavod za planiranje Kantona Sarajevo, okončano je uklanjanje grafita sa fasada na zgradama u užem centru grada.
03.11.2021.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU 2 (RELOAD2) U OPĆINI CENTAR SARAJEVO
Poziv organizacijama civilnog društva za učešće u prvom mentorskom sastanku
U okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), kojeg finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u partnerstvu sa Općinom Centar Sarajevo biće organizovan prvi mentorski sastanak u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu pomenutog projekta.
02.11.2021.
Nakon požara na porodičnoj kući
Općina Centar će pomoći samohranoj majci sa sedmero djece
Nakon saznanja da je u noći sa ponedjeljka na utorak na Soukbunaru izgorila kuća načelnik Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić, posjetili su jutros osmočlanu porodicu Imamović koja živi u ovom objektu.
02.11.2021.
Nakon rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže
Asfaltiran dio Ulice Čekaluša
Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama jučer je asfaltiran dio Ulice Čekaluša.
02.11.2021.
U protekloj sedmici 166 novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 43. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 9055 potvrđenih slučajeva.
01.11.2021.
Prvo školsko zvono na Šipu
Učenici počeli pohađati nastavu u novoj školi
U prisustvu učenika, roditelja i predstavnika Kantona Sarajevo i Općine Centar danas je simboličnim presijecanjem vrpce zvanično otvorena nova osnovna škola na Šipu. Vrpcu su zajedno sa učenicima ove školske ustanove presjekli načelnik Općine Centar Srđan Mandić i kantonalna ministrica odgoja i obrazovanja Naida Hota-Muminović.
01.11.2021.
Javni uvid u Prijedlog izmjena RP „Gradski centar Marijin Dvor“
Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, kao nosilac izrade plana, dostavio je Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Prijedlog izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski centar Marijin Dvor“ (pomjeranje građevinske linije na južnoj strani radi izgradnje eskalatora), kao prvu fazu u izradi ovog planskog dokumenta.
29.10.2021.
Svečano otvaranje novoizgrađene Osnovne škole “Šip”
Obavještavamo da će u ponedjeljak, 1. novembra 2021. godine u 11 sati biti upriličeno svečano otvorenje Osnovne škole „Šip“, ulica Branilaca Šipa bb.
29.10.2021.
Od 1. novembra prvi đaci u školskim klupama
Uručena upotrebna dozvola za školu na Šipu
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je i uručio upotrebnu dozvolu čime je potvrđena tehnička ispravnost novog objekta škole na Šipu, odnosno da su radovi na izgradnji izvedeni u skladu sa izdatim odobrenjem za građenje i ovjerenom projektnom dokumentacijom.
29.10.2021.
Predsjedavajući Đozo i dopredsjedavajuća Adilagić ugostili Fikreta Zuku
Općina Centar i „Udruženje slijepih“ KS će intenzivirati saradnju
Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić ugostili su Fikreta Zuku, direktora „Udruženja slijepih“ Kantona Sarajevo.
29.10.2021.
Obnovljeno ciciban igralište na Čobaniji
Krajem prošle sedmice uposlenici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ okončali su rekonstrukciju ciciban igrališta na Čobaniji.
28.10.2021.
Asfaltirana još jedna dionica Jukićeve ulice
Danas su radnici građevinske firme „Grakop“ postavili novi sloj asfalta na dionici Jukićeve ulice između ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede, na dužini od oko 240 metara.
28.10.2021.
Održana 10. redovna sjednica Općinskog vijeća
Općinsko vijeće Centar Sarajevo, u četvrtak 28. oktobra 2021. godine, održalo je 10. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.
28.10.2021.
Općinsko vijeće usvojilo nacrt
Odluka o komunalnom redu i higijeni za uređeniji i čistiji Centar
Općinsko vijeće je usvojilo nacrt Odluke o komunalnom redu na području općine Centar Sarajevo.