OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 348.112 KM

Završni radovi na rekonstrukciji raskrsnice ulica Patriotske lige-Kromolj-Slatina

Radnici građevinske firme „Grakop“ privode kraju radove na rekonstrukciji raskrsnice i dijelova ulica Patriotske lige, Kromolj i Slatina (druga faza).

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 348.112 KM. Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo. 

U ovoj fazi, na osnovu glavnog projekta kojeg je uradila firma „TZI – Inženjering“ d.o.o. Sarajevo, u toku su završni radovi na izgradnji nove saobraćajnice kako bi se rasteretio saobraćaj motornih vozila ovim dijelom općine Centar čime će lokalno stanovništvo dobiti bolje i sigurnije uslove na ovoj saobraćajnici. 

Također, za potrebe stabilizacije saobraćajnice izgrađena su dva armirano-betonska potporna zida. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najčešći uzrok propadanja kolovozne konstrukcije, ugrađen je drenažni sistem koji će biti spojen na gradski odvodni sistem. U završnoj fazi projekta, nakon asfaltiranja, planirano je iscrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije.

Da podsjetimo, nedavno su okončani i radovi na sanaciji dijela Ulice Kromolj i to do spoja sa Ulicom Armije RBiH, a u toku su radovi i na sanaciji dijela Ulice Armije RBiH u dužini od 900 metara, i to od spoja sa Ulicom Kromolj. Za realizaciju projekata sanacije ovih ulica izdvojeno je 639.931 KM. 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture planirano je ukupno 7.372.000 KM.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti