CENTAR KULTURE I MLADIH

Održani programi za djecu u mjesecu oktobru

U toku mjeseca oktobra u organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, održani su programi za najmlađe.

Predstava pod nazivom „Ako pčele odu”, odigrana je za učenike Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Fojnice i za mališane iz vrtića Lastavica. Riječ je o predstavi koja aktuelizira moguće izumiranje pčela, te na zabavan i edukativan način govori o tom problemu, upozoravajući koliko su pčele važne za čovječanstvo. 

U predstavi igraju Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić i Armin Omerović. Predstava je zajednički projekat Centra kulture i mladih i Pozorišta mladih, te je urađena po tekstu Selme Parisi i režiji Zijaha A. Sokolovića.

Učenici nižih razreda osnovnih škola „Hasan Kaimija“ i „Nafija Sarajlić“, imali su priliku gledati mađioničarsku predstavu u izvedbi Vanje Novaka iz organizacije Party Time BiH. Vanjin nastup je istovremeno komičan i interaktivan, a djeca su uživala tokom cijele predstave. 

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti