BUDŽETSKA PODRŠKA EVROPSKE UNIJE

Objavljeni javni pozivi za dodjelu sredstava za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima i mikro, malim i srednjim preduzećima

Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine objavio je dva javna poziva za dodjelu sredstava za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima i mikro, malim i srednjim poduzećima za 2023. godinu.
Objavljeni javni pozivi za dodjelu sredstava za provođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima i mikro, malim i srednjim preduzećima

Sredstva za realizaciju ova da projekta je osigurala Bosna i Hercegovina u vidu bespovratne pomoći domaćinstvima i privredi kroz paket budžetske podrške Europske unije za ublažavanje posljedica energetske krize i poticanja energetske tranzicije. 

 

Dodjelu sredstava za Federaciju BiH obavlja Fond za zaštitu okoliša FBiH putem pomenutih javnih poziva. 

 

Prvi javni poziv se odnosi na pravna lica za dodjelu sredstava iz budžetske podrške EU za provođenje mjera energetske efikasnosti u mikro, malim i srednjim preduzećima za 2023. godinu, dok je drugi javni poziv namijenjen fizičkim licima za provođenje mjera energijske efikasnosti u stambenim objektima za 2023. godinu. 

 

Potrebnu dokumentaciju je moguće preuzeti na web stranici Fonda za zaštitu okoliša na sljedećem linku: https://bit.ly/3sjEhKR, ili putem web stranice Vlade Federacije BiH: https://bit.ly/47p8G9l. Na pomenutim stranicama također je objavljeno kratko video uputstvo kako pravilno popuniti prijavu.  

 

Javni poziv ostaje otvoren do raspodjele sredstava, najkasnije do 31. decembra 2023. godine. Sve potrebne procedure koje se odnose na izbor i dodjelu sredstava za pomenute namjene će provoditi Fond za zaštitu okoliša FBiH. Ukupni iznos budžetske podrške EU raspoloživ po svakom objavljenom pozivu iznosi 12.912.350 KM.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti