Ugradnja nove LED rasvjete u pet ulica Općine Centar

Nakon provedene procedure odabira najpovoljnijeg ponuđača načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Adisom Bešlićem potpisao ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji javne rasvjete na nekoliko lokacija na području općine Centar.

Rasvjetna tijela sa novom LED tehnologijom trebaju biti ugrađena na pet lokacija na području Mjesne zajednice „Crni vrh – Gorica“. U Odobašinoj ulici biće ugrađeno 18 novih rasvjetnih tijela, dok će u Kalemovoj i Tepebašinoj ulici biti ugrađeno po 11 rasvjetnih tijela. Nova LED rasvjeta će također biti ugrađena i duž Ulice Gorica (8 svjetiljki), te u Goruši gdje je planirana ugradnja dva nova rasvjetna tijela. Kako je navedeno u ugovoru zamjena rasvjetnih tijela je planirana do kraja ovog mjeseca, što će naravno najviše zavisiti od vremenskih prilika. 

 

U ime Općine Centar potrebnu proceduru za realizaciju ovog projekta su provele Služba za prostorno uređenje i investicije, te Odsjek za javne nabavke Općine Centar. Ugradnja novih LED rasvjetnih tijela predstavlja nastavak projekta povećanja energetske efikasnosti na području Centra, jer ova tijela manje troše električnu energiju, manje je zagrijavanje i negativni uticaj na okoliš, te je dulji vijek trajanja. U konačnici LED rasvjetna tijela daju puno bolju svjetlost što povećava aspekt sigurnosti.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti