CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Sutra radionica „Vuneno pozorištance“ za mališane

Sutra će se u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u sklopu festivala „Bajke za djecu i odrasle“ održati radionica za mališane pod nazivom „Vuneno pozorištance“.
Sutra radionica „Vuneno pozorištance“ za mališane

Radionica je namijenjena djeci od 3 do 7 godina i biće održana u galeriji centra u dva termina. U 9.30 sati najmlađima će prvo biti pročitana priča pod nazivom „Žar ptica“, a zatim će biti održana radionica, dok će druga radionica biti održana u 18.30 sati nakon što mališanima bude pročitana priča pod nazivom „Mala vila“. 

Projekat „Pričanje bajki i radionica za izradu lutaka – vuneno pozorištance“, ima za cilj  da se djeci umjesto sadržaja sa ekrana, ožive narodne bajke, pripovijedanje i živa riječ. Figure od ovčijeg runa, djeca i nastavnici sami izrađuju drevnom tehnikom obrade vune, odnosno filcanjem.

Filcanje je pogodno za rad u mješovitim grupama, gdje ravnopravno mogu učestvovati umjetnici, djeca, nastavnici, osobe sa poteškoćama u razvoju, te je značajno i kao dodatni instrument u inkluzivnoj nastavi. 

Radionica „Vuneno pozorištance“ u sklopu pomenutog festivala je besplatna.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti