CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Završen 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“

U nedjelju 12. novembra, završen je 9. festival „Bajke za djecu i odrasle“ u organizaciji Udruženja „Bajka“, koji je trajao deset dana u prostorima galerije i velike sale Javne ustanove „Centar kulture i mladih“.

 U toku festivala održani su seminari, radionice, vuneno pozorištance, premijera filma „Dilber djevojka“, antropozofsko-slikarska radionica, gestovne i dodirne igre. Djeci iz vrtića i osnovnih škola, studentima, učiteljima, građanima,  sve ovo donijeli su  Jasna Held, Marina Đorđević, Tatjana Šojić, Željka Lemez, Alan Savić, Snježanka Jadrijević, Leila Kostić, Udruženje za Waldorfsku pedagogiju „Mala vila“, Udruženje za dječiju kulturu „Žarptica“, Biblioteka Sarajeva, kao i Udruženje „Djetlić“.

 

Bajka svojom strukturom te pogledom na život omogućava djetetu upoznavanje svijeta i ljudi oko sebe, te njihovih međusobnih odnosa i razvoju cjelokupne osobnosti djeteta, te potiče kognitivni, emocionalni, socijalni, etički i govorni razvoj. Čitanje bajki i priča za djecu ima velik broj pozitivnih uticaja na razvoj djeteta, njegovo djetinjstvo, ali i kasniji život.

 

Da podsjetimo, u ponedjeljak 13. novembra u Centru kulture i mladih, otvoren je 26. festival komedije „Smijeh je lijek“ izložbom portreta bh. umjetnika Samira Hažbića, a trajati će do petka 17. novembra.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti