Konferencija „Poduzetništvo u BiH: Bilans uspjeha 2023“

Pozivamo predstavnike medija da proprate konferenciju „Poduzetništvo u BiH: Bilans uspjeha 2023“, koja će se održati 16. i 17. novembra 2023. godine u hotelu Novotel Sarajevo Bristol (Fra Filipa Lastrića), u Sarajevu.
Konferencija „Poduzetništvo u BiH: Bilans uspjeha 2023“

Konferenciju organizuju Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo u saradnji sa Centrom za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, u okviru projekta EU4Business Recovery - za snažnu domaću ekonomiju kojeg finansiraju Evropska unija i vlada Savezne Republike Njemačke, a implementiraju GIZ, MOR i UNDP.

 

Konferencija će se usredotočiti na ključne teme i izazove u području razvoja poduzetničkog okruženja, te predstaviti rezultate intervencija koje su na ovu temu implementirane širom Bosne i Hercegovine.

 

LPZ Centar i Novo Sarajevo realizuje projekat „LEADER: Aktivacija lokalne privrede – razvoj kroz oporavak poduzetništva“ u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom COVID-19. Kao rezultat ovog projekta koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka biće sačuvano više od 1.000 radnih mjesta ugroženih pandemijom i biće otvoreno najmanje 100 novih radnih mjesta.

Prije početka konferencije, u vremenu od 11 do 11,30 sati izjave za medije će dati:

Gianluca Vannini, šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju, Delegacija Evropske Unije u BiH,

Lejla Tanović, koordinatorica MOR-a u BiH,

Srđan Mandić, načelnik Opštine Centar.

Radujemo se vašem dolasku i izvještavanju koje će doprinijeti širenju važnih informacija o poduzetništvu u Bosni i Hercegovini.

 

Za dodatne informacije o konferenciji molimo Vas da kontaktirate:

Lajla Ćesko, PR Konferencije "Poduzetništvo u Bosni i Hercegovini: Bilans uspjeha 2023" tel: +38761999800 / E-mail: pr@thevoice.ba ili Božana Puljić, Menadžerica Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo tel: +38761812375 / E-mail: bozana.puljic@cefebih.org 

 

Za više informacija o EU4BusinessRecovery projektu, molim posjetite www.eu4business.ba 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti