Vijesti

14.12.2015.
Načelnik Bećirević otvorio izložbu sitnih životinja u Skenderiji
U dvorani Mirza Delibašić Kulturno-sportskog centra „Skenderija“ u petak 11. decembra 2015. godine načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević otvorio je izložbu sitnih životinja koju je organizovalo Ekološko društvo za zaštitu i uzgoj ptica Sarajevo (EDZUP) u saradnji sa Savezom za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u BiH i Ornitološkim Savezom BiH.
14.12.2015.
Usklađivanje podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama
U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Sarajevu (Marka Marulića 2) su direktor Uprave Željko Obradović i načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević potpisali 22. novembra 2015. godine Sporazum o zajedničkoj implementaciji aktivnosti na sistematskom ažuriranju podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama.
11.12.2015.
Općina Centar se priključila projektu privlačenja investicija i poboljšanja poslovnog okruženja LIFE
U prostorijama Općine Centar u petak 11. decembra 2015. godine načelnik Dževad Bećirević potpisao je ugovor o saradnji čime je Općina Centar zvanično pristupila projektu privlačenja investicija i poboljšanja poslovnog okruženja (LIFE), kojeg realizuje Međunarodna financijska korporacija (International Financial Corporation - IFC), a koja djeluje kao grupacija Svjetske banke. Projekat finansijski podržava Ambasada Velike Britanije BiH u iznosu od 130.000 KM, a Općina Centar učestvuje sa 8.000 KM.
11.12.2015.
Bećirević posjetio prostorije budućeg Centra za zdravo starenje
Općina Centar Sarajevo u narednih nekoliko dana trebala bi dobiti prvi Centar za zdravo starenje na svom području.
11.12.2015.
U ponedjeljak 40. sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 40. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u ponedjeljak, 14. decembra 2015. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
10.12.2015.
Dževad Bećirević proglašen ''Najnačelnikom decenije''
Na svečanoj ceremoniji, koja je održana 8. decembra 2015. godine u Banskom dvoru u Banja Luci, načelniku Općine Centar Sarajevo Dževadu Bećireviću je uručeno priznanje „Najnačelnik decenije“ za njegove velike uspjehe u vođenju centralne sarajevske općine posljednih deset godina.
10.12.2015.
Općina Centar ozvaničila učešće u projektu ''Etika u filozofiji življenja''
U Općini Centar Sarajevo 10. decembra 2015. godine upriličeno je potpisivanje memoranduma o razumijevanju između ove institucije i Udruženja „Djeca stubovi svijeta“ čime je Općina Centar zvanično pristupila projektu „Etika u filozofiji življenja“ kojeg realizuje ovo Udruženje.
10.12.2015.
Okončana sanacija stepeništa u Ulici Himze Polovine
Na području Mjesne zajednice „Breka - Koševo II“ u Ulici Himze Polovine preko puta broja 31 završena je sanacija stepeništa, te postavljena nova rukohvatna ograda.
09.12.2015.
U Općini Centar održana obuka za primjenu propisa iz oblasti matičnih knjiga i državljanstva
U Općini Centar Sarajevo u srijedu, 9. decembra 2015. godine održana je stručna obuka za primjenu propisa iz oblasti matičnih knjiga i državljanstva.
09.12.2015.
Obnovljeno stepenište u Ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama
Prije pogoršanja vremenskih prilika radnici građevinske firme „Sela“ su uspjeli okončati radove na sanaciji stepeništa koje povezuje ulice Hakije Kulenovića 38 i Antuna Hangija 12 na Ciglanama (Mjesna zajednica „Ciglane-Gorica“). Općina Centar je za ovaj projekt iz svog budžeta izdvojila gotovo 5.500 KM.
08.12.2015.
Dževadu Bećireviću večeras će biti uručena nagrada ''Najmenadžer decenije''
Na svečanoj ceremoniji koja treba biti održana večeras 8. decembra 2015. godine u Banskim dvorima u Banja Luci načelniku Općine Centar Sarajevo Dževadu Bećireviću će biti uručeno priznanje „Najmenadžer decenije“ za njegove velike uspjehe vođenja centralne gradske općine posljednih deset godina.
08.12.2015.
Nove pješačke staze i stepenište u Ulici Asima Ferhatovića
Stanovnici iz Ulice Asima Ferhatovića od broja 21 do 23 dobili su novo stepenište i pristupne staze. Radove u vrijednosti 21.495 KM finansirala je Općina Centar.
08.12.2015.
Posjete učenika predstavama Narodnog pozorišta
Zahvaljujući dugogodišnjoj dobroj saradnji Općine Centar i sarajevskog Narodnog pozorišta te finansijskoj podršci iz općinskog budžeta, učenici starijih razreda osnovnih škola sa područja središnje gradske općine tokom godine besplatno posjećuju predstave ove institucije kulture.
07.12.2015.
Okončanje radova u Ferhadiji do kraja decembra
Radovi na sanaciji šetnice i rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Ferhadija - na dijelu koja pripada općini Centar, od Ćemaluše do spomen-obilježja „Vječna vatra“ u Titovoj ulici, teku prema planiranoj dinamici i trebalo bi da budu okončani do kraja decembra.
07.12.2015.
Socijalna davanja za najugroženije kategorije stanovništva općine Centar
Služba Općine Centar za rad, zdravstvo, socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica je tokom proteklog perioda obradila veći dio pristiglih zahtjeva za obnovu prava na dječiji dodatak te prava na naknadu koju ostvaruju civilne žrtve rata.
07.12.2015.
Čelnici Općine Centar uputili čestitke povodom obilježavanja Hanuke
Jevreji iz Bosne i Hercegovine i svijeta od sinoć obilježavaju njihov veliki praznik Hanuku.
04.12.2015.
Centar za kulturu Sarajevo obilježio 50 godina rada
Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač i glavni finansijer Općina Centar, obilježava 50. godišnjicu postojanja i djelovanja. Povodom tog veoma značajnog jubileja upriličen je 3. decembra 2015. godine u prostorijama Centra u Jelićevoj 1 prigodan kulturno-umjetnički program.
04.12.2015.
Izgradnja niša za kontejnere na više lokacija u Centru
Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća ''Rad'' Selimom Babićem, u toku je izgradnja niša za kontejnere na više lokacija na području Centra.
04.12.2015.
Podrška uspješnim inovatorima iz Elektrotehničke škole
Kontinuirano pružajući podršku mladim perspektivnim kadrovima, Općina Centar Sarajevo je finansijski pomogla odlazak i učešće učenika Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva na međunarodnom sajmu inovacija INOVA 2015. u Karlovcu.