Održan okrugli sto "Devet heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata"

U sklopu manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2017" 11. septembra 2017. godine u memorijalnom kompleksu Kovači održan je okrugli sto "Devet heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata".
Održan okrugli sto "Devet heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata"

Ovom događaju, kojem je prethodilo polaganje cvijeća na spomen obilježju Kovači i mezaru prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, prisustvovao je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo je istakao da herojstvo nikada ne umire, te da će oni ostati u sjećanju, ali i da posebno treba raditi na edukaciji mladih generacija o njima.

 

Predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH Šerif Patković naglasio je da je u Bosni i Hercegovini samo devet boraca odlikovano najvećim ratnim priznanjem - Ordenom heroja oslobodilačkog rata, ali da malo ljudi zna njihova imena.

 

- Cilj ove manifestacije je da ih se sjetimo i upoznamo nove generacije o njihovim djelima, jer je njihovo djelo ono što danas živimo, a to je država Bosna i Hercegovina, naglasio je Patković.

 

Devet dobitnika Ordena heroja oslobodilačkog rata su: Adil Bešić, Enver Šehović, Hajrudin Mešić, Izet Nanić, Mehdin Hodžić, Midhat Hujdur, Nesib Malkić, Safet Hadžić i Safet Zajko.   

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti