Učenicima Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju uručeni školski ruksaci

Na početku nove školske godine učenike Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju su posjetili načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić. Ovom prilikom za pet učenika ovog Centra uručene su nove školske torbe sa priborom.
Učenicima Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju uručeni školski ruksaci

Uz želje za uspješnu školsku godinu i sretan početak načelnik Ajnadžić je kazao da će od naredne godine Općina Centar planirati sredstva u budžetu, osim za nabavku torbi sa školskim priborom, i za knjige potrebne za prvu godinu školovanja.

 

-Općina Centar je za 602 prvačića obezbijedila ruksake koje smo jučer podijelili. Na inicijativu općinskog vijećnika Hamdije Hasanovića došli smo danas da obradujemo mališane koji pohađaju nastavu u ovom Centru. Nadamo se da će uskoro biti implementirana odluka Ustavnog suda FBiH, kojom se nadležnost nad predškolskim i osnovnim obrazovanjem prebacuje u nadležnosti općina u skladu sa Zakonom o principima lokalne samouprave, čime bi se riješio pravni status ove ustanove, kazao je Ajnadžić, dok je predsjedavajuća Karačić dodala da se mnogi mogu ugledati na ovu djecu koja svojim trudom i radom uspješno završavaju školske obaveze i postaju korisni članovi naše društvene zajednice.

 

Direktor Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Naim Salkić se ovom prilikom u ime djece i roditelja, koji su također bili prisutni, zahvalio na donaciji te na finansiranju obnove fiskulturne sale ovog Centra.

 

Ove godine je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila 42.000 KM za nabavku školskih torbi i pribora za 602 osnovca iz 11 osnovnih škola sa njenog područja, te Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

 

Današnjoj posjeti Centru su prisustvovali i vijećnik Hamdija Hasanović, te Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti