Izbori za savjete mjesnih zajednica Općine Centar 1. oktobra

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 14. redovnoj sjednici, održanoj 27. jula 2017. godine, donijelo Odluku o raspisivanju izbora za savjete mjesnih zajednica na području općine Centar i imenovalo Komisiju za provođenje ovih izbora.
Izbori za savjete mjesnih zajednica Općine Centar 1. oktobra

Komisija je donijela odluku da se izbori za savjete mjesnih zajednica na području općine Centar održe u nedjelju, 1. oktobra 2017. godine. Iz Komisije obavještavaju  zainteresirane građane općine Centar da će se kandidature za ove izbore sa potpisima građana primati u Centru za birački spisak Općine Centar, Mis Irbina 1 (soba 46 u prizemlju) do 16. septembra 2017. godine u vremenu od 8 do 16 sati svakim radnim danom.

 

Obrazac za kandidaturu za člana savjeta mjesne zajednice Općine Centar, kao i obrazac izjave o prihvatanju kandidature mogu se preuzeti sa web stranice Općine Centar:www.centar.ba, u prostorijama mjesnih zajednica i u Centru za birački spisak Općine Centar (soba 46).

 

Na web stranici Općine Centar objavljen je i spisak ulica koje obuhvataju pojedine mjesne zajednice na području središnje sarajevske općine, sa brojem članova savjeta. Tako će se u Savjet Mjesne zajednice ''Bardakčije'' birati šest članova, u mjesnim zajednicama ''Betanija-Šip'', ''Breka'' i ''Koševo II'' po pet članova savjeta; u MZ ''Ciglane-Gorica'' osam; ''Donji Velešići'' pet; u MZ ''Džidžikovac-Koševo i'' sedam članova savjeta; u MZ ''Hrastovi-Mrkovići'' osam, a u MZ ''Koševsko brdo'' i ''Marijin dvor-Crni vrh'' po devet članova savjeta; u MZ ''Mejtaš-Bjelave'' osam; u MZ ''Park-Višnjik'' šest; u MZ ''Pionirska dolina-Nahorevo'' pet članova savjeta; u mjesnim zajednicama ''Skenderija-Podtekija'' i ''Soukbunar'' po šest, a u MZ ''Trg oslobođenja-Centar'' osam članova savjeta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti