U ponedjeljak počinje projekat „Mi možemo“

Općina Centar je podržala projekat “Mi možemo” u okviru kojeg će 11. septembra u 11 sati u prostorijama Kinoteke BiH biti otvorena radionica na kojoj će učestvovati nekoliko stotina mališana sa posebnim potrebama.
U ponedjeljak počinje projekat „Mi možemo“

Na ovaj način je nastavljena briga za djecu sa poteškoćama u razvoju, ali i podrška projektima koji doprinose njihovoj inkluziji.

 

Radionica će obuhvatiti crtanje, pjevanje, literarnu sekciju, ples. Cilj radionice je poboljšanje kvaliteta života djece sa poteškoćama u razvoju, a mališani će maštu iskazati crtežima i vezovima sa motivom ljepota Bosne i Hercegovine. Svojom umjetnošću pokušat će oslikati i izvesti najljepše što naša zemlja ima pokazati, a to su očuvana priroda, rijeke, planine...

 

Mališani će posjetiti poznata turistička mjesta, poput Baščaršije, a imat će priliku da slikaju najvažnije znamenitosti u glavnom bh. gradu, poput Sebilja i Vijećnice.

 

Sulejman Haljevac, dopredsjedavajući Općinskog vijeća i jedan je od organizatora ovog projekta će se, kao art terapeut, potruditi da poveže što više udruženja iz cijele BiH i da dovede što više javnih ličnosti da obiđu radionicu.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić su istakli da će sa velikim zadovoljstvom prisustvovati radionicama i družiti se sa mališanima. Prema riječima Ajnadžića, Općina Centar uvijek sa zadovoljstvom podržava ovakve i slične projekte.

 

Da podsjetimo, u 2017. godini realizovan je niz projekata namijenjenih mališanima sa posebnim potrebama, a jedan od njih bio je i projekat pod nazivom „Pokaži svoj talenat“ gdje je oko 500 djece sa poteškoćama u razvoju imalo priliku družiti se sa svojim vršnjacima i učestvovati u različitim radionicama.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti