Vijesti

21.12.2015.
Pomoć za nabavku lijekova povratnicima
Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević potpisao je u ponedjeljak 21. decembra 2015. godine protokol o realizaciji granta „Medicinskoj asocijaciji BIMA u BiH“ sa predsjednikom asocijacije Farisom Fočom.
21.12.2015.
U toku sanacija pješačkih staza i stepeništa u Ulici Asima Ferhatovića
Na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području Centra, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme "Sela" d.o.o. Seadom Tutićem, započeli su radovi u Ulici Asima Ferhatovića od broja 25 do 27.
21.12.2015.
Općina Centar pomaže aktivnosti Udruženja „Ringeraja“
Udruženje, kao i porodični web portal „Ringeraja“ postoji već dugi niz godina i okuplja majke i one koje to žele postati, sa prostora cijele Bosne i Hercegovine, pa i šire.
21.12.2015.
41. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo
Redovna 41. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u utorak, 22. decembra 2015. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
21.12.2015.
Grupacija Svjetske banke i Britanska ambasada u BiH pomažu Općini Centar u poboljšanju uslova za investiranje
Grupacija Svjetske banke (IFC i Međunarodna banka za obnovu i razvoj), potpisala je Ugovor sa Općinom Centar Sarajevo kako bi pomogla poboljšanju uslova za investiranje, smanjenje opterećenja privrede i privlačenju investicija.
18.12.2015.
Obradovani mališani Dječijeg doma na Bjelavama
Predstavnici Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ u petak 18. decembra 2015. godine posjetili su Dom za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“ gdje su mališanima ove ustanove podijelili slatkiše i garderobu koju su uspjeli sakupiti u humanitarnoj akciji organizovanoj u proteklom periodu.
18.12.2015.
Poboljšanje uslova obrazovanja na području Centra
Komisija Općinskog vijeća za obrazovanje organizovala je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja Centra i iz JU „Djeca Sarajeva“. Osim članova pomenute Komisije, sastanku koji je vodio Senad Alić predsjednik Komisije, također su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić i vijećnik Velija Katica.
18.12.2015.
U prostorijama MZ „Bardakčije“ održan šahovski turnir
Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa sekretarom i Savjetom Mjesne zajednice „Bardakčije“ 18. decembra organizovala je povodom božićnih i novogodišnjih praznika šahovski turnir u navedenoj MZ.
18.12.2015.
Završena sanacija pješačkih staza i stepeništa u Ulici Zaima Šarca
Sanacija stepeništa i staza u Ulici Zaima Šarca kod brojeva 114-116, koju je finansirala Općina Centar Sarajevo sa 6.460 KM, završena je.
17.12.2015.
Aktivnosti na izgradnji dječijeg igrališta na Grdonju
U Općini Centar održan je sastanak sa direktorom Federalnog hidrometeorološkog zavoda Almirom Bijedićem. Osim predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžada Ajnadžića sastanku su prisustvovali i vijećnici Hamdija Hasanović, Mustafa Mulić i Senad Alić.
17.12.2015.
Održan sastanak sa predsjednicima savjeta i sekretarima mjesnih zajednica Centra
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić održao je 17. decembra 2015. godine sastanak sa predsjednicima savjeta i sekretarima 15 mjesnih zajednica Općine Centar o implementaciji nove metodologije vođenja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za naredne godine, te o drugim aktuelnim pitanjima.
17.12.2015.
Predavanje za osnovce o načinu postupanja u slučaju izbijanja požara
Služba za civilnu zaštitu postupajući po Programu rada Štaba civilne zaštite Općine Centar Sarajevo za 2015. godinu, obezbijedila je saglasnost Minstarstva obrazovanja Kantona Sarajevo i direktora osnovnih škola za provođenje obuke učenika šestih razreda na temu „Način postupanja u slučaju pojave požara u stanu/kući, školi, javnom prevozu, na izletu, stadionu…“.
16.12.2015.
Uručeni ključevi za četiri romske porodice na Gorici
Nakon što je u prostorijama Općine Centar Sarajevo upriličeno potpisivanje Ugovora o korištenju stanova između Općine Centar, koju zastupa načelnik Dževad Bećirević i četiri romske porodice kojima su stanovi dodijeljeni, u srijedu 16. decembra 2015. godine u romskom naselju Gorica, na lokalitetu Crnog Vrha, održana je i svečana primopredaja ključeva četiri stambene jedinice pomenutim porodicama.
16.12.2015.
Održana prva radionica u okviru projekta privlačenja investicija i poboljšanja poslovnog okruženja LIFE
Nakon što je 11. decembra ove godine načelnik Općine Centar Dževad potpisao ugovor kojim je ozvaničeno pristupanje ove Općine projektu privlačenja investicija i poboljšanja poslovnog okruženja (LIFE), kojeg realizuje Međunarodna finansijska korporacija (International Financial Corporation - IFC), a koja djeluje kao grupacija Svjetske banke, u srijedu 16. decembra ove godine održana je prva radionica na kojoj su učestvovali predstavnici svih općinskih službi Centra
16.12.2015.
Poziv za predlaganje kandidata za općinska priznanja
Općinsko vijeće Centar je na 40. redovnoj sjednici, održanoj 14. decembra 2015. godine utvrdilo tekst Javnog poziva i kriterije za predlaganje kandidata za priznanja Općine Centar u 2016. godini.
16.12.2015.
Kontinuirana briga o starim osobama u Centru
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić organizovao je sastanak sa članovima Savjeta za koordinaciju funkcionisanja aktivnosti u izgradnji Centra za zdravo starenje kojeg čine predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar, nevladinog sektora i predstavnika penzionera.
15.12.2015.
Bećirević uručio KJKP „Rad“ vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama
Ispred zgrade Općine Centar Sarajevo u utorak 15. decembra 2015. godine upriličena je primopredaja specijalnog vozila za održavanje čistoće na javnim površinama Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Rad".
15.12.2015.
Održana 40. sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 40. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo održana je 14. decembra 2015. godine. Sjednicu je vodio predsjedavajući Vijeća prof. dr. Nedžad Ajnadžić.
15.12.2015.
Anketiranje građana o uslugama Općine Centar
U cilju stalnog poboljšanja kvaliteta usluga koje pruža građanima, sarajevska Općina Centar, u skladu sa normama usvojenih ISO standarda kvaliteta, redovno obavlja anketiranje korisnika njenih usluga.
14.12.2015.
Položeno cvijeće na mjestu pogibije osam sugrađana u Gimnazijskoj ulici
U ponedjeljak, 14. decembra 2015. godine obilježena je 22. godišnjica od pogibije osam naših sugrađana ispred Osnovne škole ''Safvet-beg Bašagić'' u Gimnazijskoj ulici.