Izgradnja sadržaja za zabavu i rekreaciju mladih u parku Hastahana

Početkom ove sedmice radnici Kantonalnog komunalnog preduzeća „Park“ su započeli sa pripremnim radovima na uređenju parka Hastahana na Marijin dvoru.
Izgradnja sadržaja za zabavu i rekreaciju mladih u parku Hastahana

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 45.000 KM. Kako je planirano, radna jedinca zadužena za izgradnju i podizanje novih zelenih i rekreativnih površina pomenute firme će izgraditi nekoliko novih sadržaja na ovoj lokaciji namijenjenih mlađoj populaciji stanovnika Centra. Planirana je izgradnja dječijeg „Ciciban“ igrališta na koji će biti postavljen novi mobilijar za dječiju igru, a koji će biti prekriven novom gumenom antistres podlogom za zaštitu najmlađih prilikom pada. U toku su pripremni radovi na izgradnji pješčane podloge, te montažu rekvizita za odbojku na pijesku, kao i za mali nogomet. Također su, na postojećoj betonskoj plohi, počeli iskopi za montažu koševa za košarkaško igralište.

 

Završetak ovih radova je planiran do kraja mjeseca, što naravno najviše zavisi od vremenskih prilika. Na proljeće naredne godine je planirana rekonstrukcija travnjaka oko novih igrališta.

 

Također na ovom prostoru od 6. decembra 2017. godine je planirano održavanje Holiday Marketa u okviru kojeg će biti postavljeno klizalište koje će biti otvoreno sve do 11. februara naredne godine. Općina Centar je i ove godine iz svog budžeta izdvojila 20.000 KM, koje su utrošene kako bi se najmlađim stanovnicima, ali i ljubiteljima klizanja obezbijedili besplatni termini.

 

Općina Centar sa ovim projektom nastavlja izgradnju sadržaja za najmlađu populaciju. Kako je javnost upoznata Općinsko vijeće Centar je u oktobru ove godine usvojilo inicijativu kojom se Hastahana park imenuje ''Park prof. dr. Nijaza Durakovića''. Inicijativa je proslijeđena Komisiji Skupštine Kantona Sarajevo za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti, na daljnju proceduru.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti