Općina Centar nastavlja finansijski pomagati sanaciju klizišta u Vogošći

Općina Centar je u svom ovogodišnjem budžetu obezbijedila sredstva u iznosu od 20.000 KM za sanaciju klizišta na području Mjesne zajednice „Svrake“ u općini Vogošća.
Općina Centar nastavlja finansijski pomagati sanaciju klizišta u Vogošći

Tim povodom je u prostorijama Općine Vogošća (Jošanička 80) u četvrtak, 2. novembra 2017. godine organizovano potpisivanje ugovora o realizaciji pomenutog projekta. U ime Općine Centar kao finansijera, ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Općine Vogošća, kao korisnika sredstava, dokument potpisao načelnik Edin Smajić.

 

Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar je kazao da današnje potpisivanje ugovora predstavlja nastavak odlične saradnje koju imaju ove dvije susjedne općine. –Općina Centar je prepoznala značaj pomaganja drugim općinama širom Bosne i Hercegovine koje nemaju dovoljno finansijskih sredstava za realizaciju projekata ovakve vrste. Po dobrom starom običaju prvo se pomažu komšije, stoga nam je zadovoljstvo da smo nastavili ovu saradnju, tokom koje smo također uložili značajna materijalna sredstva u sanaciju klizišta na području ove općine u naselju Podgaj nakon velikih padavina i pojave klizišta u maju 2014. godine. Namjeravamo i dalje nastaviti našu saradnju na obostrano zadovoljstvo, objasnio je Bećirević.

 

Pomenuta sredstva u iznosu od 20.000 KM će biti izdvojena sa budžetskog koda „Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća“, kojim raspolaže Služba civilne zaštite Općine Centar.

 

-Već duži niz godina uz pomoć susjedne Općine Centar saniramo posljedice pojave klizišta na području naše općine. To je jedna pozitivna priča i ova sredstva ćemo iskoristiti za sanaciju klizišta u Ulici Svrake IV, za šta pripremamo projektnu dokumentaciju i očekujemo da ćemo sa realizacijom ovog projekta krenuti na proljeće naredne godine. Do sada smo uspjeli sanirati klizišta u Mjesnoj zajednici „Svrake“ na lokacijama Meholjići, Mehtebčić, Svrake i Podgaj i imamo još dva klizišta na području ove mjesne zajednice koje planiramo sanirati. Naši su planovi da naredne godine okončamo sanaciju osam klizišta na području naše općine, kazao je Nermin Hajro iz Službe za civilnu zaštitu Općine Vogošća.

 

Služba za finansije Općine Centar će navedena finansijska sredstva prebaciti na račun Općine Vogošća u roku od nekoliko dana.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti