Odata počast preminulom ratnom komandantu Adnanu Solakoviću

U haremu Alipašine džamije u četvrtak, 9. novembra 2017. godine članovi porodice, predstavnici Kantona Sarajevo i Općine Centar, boračkih udruženja i saborci su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe obilježili dvije godine od smrti velikog patriote i komandanta 2. samostalnog bataljona Korpusa Armije RBiH Adnana Solakovića koji je preminuo 9. novembra 2015. godine.
Odata počast preminulom ratnom komandantu Adnanu Solakoviću

U ime Kantona Sarajevo cvijeće su položili ministri za boračka pitanja, odnosno unutrašnjih poslova Muharem Fišo i Vedran Mulabdić, dok je u ime Općine Centar cvijeće položio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa vijećnikom Harisom Mujanovićem i savjetnikom Bećirom Sirovinom.

 

Emir Solaković, brat rahmetli Adnana Solakovića, je kazao da je Adnan, koji je otišao prerano, mogao još puno doprinijeti razvoju društva i države BiH.

 

- Sjećam ga se kao velikog patriote i čovjeka koji je pored porodice svoju zemlju volio iznad svega. Kada je počeo rat u BiH, uzeo je pušku od našeg oca koji je bio vojno lice i učestvovao je u organizaciji odbrane grada, a ja kao ljekar sam išao sa njim i njegovim borcima. Za mene svi ljudi koji su ostali u Sarajevu tokom tih godina su zlatni ljiljani i heroji, objasnio je Solaković.

 

Adnan Solaković je rođen 1954. godine u Sarajevu. Završio je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja UNSA gdje je i magistrirao. Bio je ratni komandant i pripadnik Udruženja boraca „Zelene beretke“, kao jedan od organizatora oružanog otpora tokom agresije na BiH. Tokom proteklog rata bio je na većini ratišta u BiH. Penzionisan je sa činom brigadira. Bio je ugledni ratni komandant kojeg su svi cijenili i poštovali. Za svoj rad i doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine dobio je niz priznanja i odlikovanja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti