Započelo uklanjanje kontejnera sa trotoara i saobraćajnica

Općina Centar putem Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove i u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Rad“ realizuje projekat izgradnje niša za smještaj kontejnera na više lokacija u Centru.
Započelo uklanjanje kontejnera sa trotoara i saobraćajnica

Kako je ranije izjavio načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić, cilj ovog projekta je, osim izgradnje novih niša za kontejnere sa željeznom zaštitnom konstrukcijom kako bi se spriječilo raznošenje otpada po ulicama i životni prostor učinio čistijim i ljepšim, također i uklanjanje kontejnera sa trotoara i saobraćajnica, jer predstavljaju smetnju saobraćanju pješaka i motornih vozila.

 

Nakon što je angažovana firma „Grakop“ završila sa izgradnjom nove niše za kontejnere u Kranjčevićevoj ulici preko puta broja 9, također su započeli projekat postavljanja metalnog platoa na koji će biti postavljeni kontejneri za odlaganje čvrstog otpada na raskrsnici ulica Kranjčevićeva i Tepebašina.

 

Osim pomenutih lokacija u Kranjčevićevoj ulici, niše za kontejnere će biti postavljene ili rekonstruisane na još 21 lokaciji u sljedećim ulicama: Mjesna zajednica „Betanija-Šip“: kod gradskog groblja Bare i na osam lokacija u Ulici branilaca Šipa, Mjesna zajednica „Koševsko brdo“: Ulica braće Begić (dvije lokacije), Jukićeva (tri lokacije) i Muhameda Hadžijahića (šest lokacija); Mjesna zajednica „Koševo II“: Ulica Nusreta Fazlibegovića.

 

Realizacija pomenutog projekta je započela na osnovu ugovora za izgradnju niša za kontejnere u Centru, kojeg su potpisali dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar i Selim Babić, direktor KJKP „Rad“ koje realizira projekt. Vrijednost projekta iznosi 75.755 KM, a sredstva je Općina Centar obezbijedila u ovogodišnjem budžetu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti