Naselje Šip dobilo još jedno dječije igralište

U Ulici Dejzina Bikića u sarajevskom naselju Šip izgrađeno je još jedno lijepo uređeno dječije igralište. Riječ je o projektu u koji je Općina Centar uložila 16.550 konvertibilnih maraka.
Naselje Šip dobilo još jedno dječije igralište

Radove je izvodilo Kantonalno javno komunalno preduzeće ''Park'', a za nadzor je bila zadužena općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar koja je na inicijativu građana pomenutog mjesnog područja pokrenula i osmislila ovaj projekt.

 

Povodom završetka izgradnje i uređenja novo igralište su 9. novembra 2017. godine obišli predstavnici Općine Centar koje je u ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića predvodio njegov savjetnik  Mustafa Resić. Savjetnik Resić je kazao da je sretan što je ovo naselje koje se svakodnevno širi dobilo još jedan lijepo uređen prostor za bezbrižnu dječiju igru.

 

Prema riječima Anire Dedović, višeg stručnog saradnika za poslove planiranja u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove, igralište je izgrađeno na lokaciji koja je bila zapuštena i predstavljala ilegalno odlagalište otpadnog građevinskog materijala. Na početku radova cijeli prostor je očišćen i u fazi pripreme podloge za igralište urađeno je nivelisanje terena, te su po rubu igrališta ugrađeni parkovski betonski ivičnjaci. Na pripremljenu podlogu izvršeno je razastiranje kamene frakcije, a zatim postavljen mobilijar za dječiju igru: tobogan, ljuljačka ''gnijezdo'', njihalica i vrteška.

 

Ujedno je izvršena i rekonstrukcija travnjaka oko dječijeg igrališta i zasađeno sedam stabala bjelogorice. Time je naselje Šip dobilo još jednu zelenu oazu i lijepo uređen prostor za bezbrižnu igru djece.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti