Donacija Općine Centar Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.
Donacija Općine Centar Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu

Općina Centar na ovaj način želi omogućiti mladim ljudima, od kojih zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, što kvalitetnije uslove za obrazovanje.

 

Stvaranju kvalitetnijih uslova za obrazovanje mladih, Općina Centar doprinosi stalnim ulaganjem u nabavku neophodne opreme za potrebe nastavnih procesa kao i u projekte koji se realiziraju u obrazovnim ustanovama. Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu za realizaciju projekata.

 

Protokol o realizaciji navedenih finansijskih sredstava potpisali su načelnik ove lokalne zajednice dr. Nedžad Ajnadžić i dekan Fakulteta prof. dr. Zlatan Sarić.

 

Podsjećamo, od 2011. godine Općina Centar je sarajevskom Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu donirala 28.000 KM, a u skladu sa mogućnostima, praksa pružanja finansijske pomoći visokoškolskim ustanovama od strane ove lokalne zajednice će i u budućnosti biti nastavljena.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti