Otvoreno klizalište na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

Na sedmom po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, koji je otvoren sinoć u parku Hastahana, odnosno „Parku prof. dr. Nijaza Durakovića“ na Marijin Dvoru, večeras je otvoreno i klizalište površine od 400 metara kvadratnih.
Otvoreno klizalište na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

Naime, najveseliji sarajevski zimski događaj Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će se dešavati u parku Hastahana, i to u vremenu od 6. decembra 2017. godine do 13. januara 2018. godine, a u okviru tog perioda Sarajlije će zajedno proslaviti sve praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.

 

Među ponuđenim sadržajima ponovno je i ledena ploha, a besplatne termine za klizanje naših sugrađana je obezbijedila Općina Centar koja je izdvojila 20.000 KM iz ovogodišnjeg budžeta za ovu namjenu. Klizanje na ledenoj plohi, površine od 400 kvadratnih metara, će biti besplatno za sve građane od 1. januara do 11. februara 2018. godine, dok će u mjesecu decembru termini klizanja koštati simbolične 2 konvertibilne marke kao i cijena iznajmljivanja klizaljki.  Termini za klizanje će trajati jedan sat, a između njih će biti pauza od po pola sata kako bi se ledena ploha očistila i pripremila za novi termin. Tehnologija pravljenja leda omogućava klizanje i do temperatura do 15 celzijevih stepeni iznad nule.

 

Čast da simbolično proglasi  klizalište otvorenim pripala je Mustafi Resiću, savjetniku načelnika dr. Nedžada Ajnadžića koji je kazao da se raduje što je ovakav događaj poput Holiday Marketa organizovan na području općine Centar.

 

-U ime načelnika Općine Centar Sarajevo dr. Nedžada Ajnadžića i Općinskog vijeća Centar želim pozdraviti prije svega večeras prisutnu djecu, njihove roditelje, trenere ali i sve prijatelje klizanja kao atraktivnog sporta koji je pokazao zvjezdane trenutke u olimpijskom Sarajevu 1984. godine. Važno je istaknuti da je Općina Centar u saradnji sa fondacijom „Sarajevo Navigator“ u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa omogućila da u ova dva mjeseca imamo svakodnevno mogućnost klizanja na otvorenom u terminu od 10 do 22 sata u Parku prof. dr. Nijaza Durakovića. Na ovaj način Općina Centar je omogućila besplatno klizanje za sve učenike sarajevskih osnovnih i srednjih škola za vrijeme zimskog raspusta. Očekujemo masovnost, na hiljade posjetilaca ove ledene plohe, a vjerujemo da će ovo postati jedna tradicija druženja, okupljanja mladih ljudi, zabave i rekreacije. Planiramo zadnjeg dana ovih termina organizovati Porodični dan, kojom prilikom ćemo birati i nagraditi najboljeg klizača i klizačicu, kojima ćemo obezbijediti prigodne nagrade, istakao je Resić.

 

Nedim Lipa, osnivač „Sarajevo Navigatora“ izrazio je veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću kazavši da bez njihove podrške organizacija ovogodišnje manifestacije ne bi bila moguća.

 

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Hena Uzunović izvela je atraktivnu plesnu tačku kojom je klizalište zvanično i otvoreno za sve posjetioce Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti