Potpisani ugovori za sanaciju lokalnog puta u Prnjavoru i dva stambena objekta povratnika

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja izdvaja značajna finansijska sredstva za pomoć povratnicima i održivom povratku u Bosni i Hercegovini. Posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Opštini Prnjavor, te porodicama u stanju socijalne potrebe koje se nalaze na prostoru ove lokalne zajednice.
Potpisani ugovori za sanaciju lokalnog puta u Prnjavoru i dva stambena objekta povratnika

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je Opštinu Prnjavor gdje ga je ugostio načelnik Darko Tomaš i tom prilikom su potpisali ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta dovršetka izgradnje lokalnog puta u naselju Konjuhovci, te ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje nabavke građevinskog materijala za izgradnju individualnih stambenih objekata za dvije povratničke porodice.

 

Kako su istakli Ajnadžić i Tomaš, želja obje lokalne zajednice je da se rješavaju infrastrukturni projekti, ali i drugi problemi povratnika i svih građana opštine Prnjavor.

 

Belma Bašović iz Službe za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica je kazala da je Općina Centar za sufinansiranje izgradnje dionice puta prema Konjuhovcima izdvojila 10.000 KM, a za stambeno zbrinjavanje dvije povratničke porodice po 5.000 maraka.

 

Tomaš se zahvalio načelniku Nedžadu Ajnadžiću na posjeti, izrazivši zadovoljstvo saradnjom, kao i konkretnim, zajedničkim projektima.

 

-Iduće godine ćemo sanirati i modernizovati putni pravac u mjesnoj zajednici Konjuhovci, čija je ukupna dužina 500, širina 5,5 metara, a predračunska vrijednost 80.000 konvertibilnih maraka, istakao je Tomaš, dodavši da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH donirati 50.000KM, dok će ostatak obezbijediti opštine Prnjavor i Centar Sarajevo, naglasio je Tomaš.

 

Načelnik Ajnadžić je posjetio i porodice kojima je uručena donacija.

 

Merima Katanić sa četveročlanom porodicom živi u veoma trošnoj kući. Kako je naglasila, ova pomoć je veoma značajna za njenu porodicu.

 

- Zima ide i biće jako teško, ali zahvaljujući pomoći Općine moći ćemo da završimo neke radove. Nadam se da ćemo jednog dana živjeti u pristojnom objektu, kazala je Merima.

 

Načelnik Ajnadžić je posjetio i Medžlis Islamske zajednice Prnjavor gdje ga je ugostio glavni imam Fikret ef. Čelenka. Tom prilikom uručena su i sredstva za sanaciju prostorija Medžlisa i mekteba.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti