Općina Centar pomaže obnovu stolarije na objektu OŠ „Safvet-beg Bašagić“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključak kojim se iz budžeta Općine Centar izdvaja iznos od 40.000 KM za neophodne radove na objektu Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ (Gimnazijska 1).
Općina Centar pomaže obnovu stolarije na objektu OŠ „Safvet-beg Bašagić“

Radi se o drugoj tranši sredstava namijenjenih za obnovu dotrajale vanjske stolarije na zgradi ove škole.  

 

-Općina Centar je kao i dosad pokazala da vodi računa o potrebama osnovnih škola. U maju ove godine od Općine Centar smo dobili donaciju u iznosu od 61.000 KM za ugradnju nove vanjske stolarije na prizemlju i prvom spratu objekta škole, što predstavlja prvu fazu ovog projekta. Sa ovim dodatnim sredstvima možemo okončati i drugu fazu projekta, tako da planiramo zamijeniti vanjsku stolariju na cijelom objektu naše škole. S obzirom na činjenicu da je objekat škole proglašen nacionalnim spomenikom BiH, potrebno je pribaviti posebne dozvole prije početka radova, što nam znatno usporava realizaciju ovog projekta. Za vrijeme zimskog raspusta planiramo okončati radove prve faze zamjene vanjske stolarije, te raditi na pribavljanju potrebnih saglasnosti i tenderske dokumentacije za početak radova na drugoj fazi ovog projekta, koja će biti nastavljena odmah po završetku prve faze, objasnila je Lejla Dizdarević, direktorica Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, koja je u Općini Centar prisustvovala potpisivanju pomenutog zaključka.

 

Kako je navela direktorica Dizdarević, svi projekti uređivanja školskih prostora i poboljšanja uslova obrazovanja kako školarcima tako i nastavnom osoblju, realizovani su uglavnom zahvaljujući donacijama Općine Centar, koja je finansirala obnovu nekoliko toaleta u školi i kompletnog informatičkog kabineta, kao i renoviranje sportske sale kojom prilikom je urađena zamjena prozora, te je urađena zamjena dotrajalih podova u nekoliko školskih kabineta.

 

Finansijska sredstva u iznosu 40.000 konvertibilnih maraka će biti prebačena na račun Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ u roku od nekoliko dana.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti