Završeni radovi na utopljavanju tri zgrade u Centru

U okviru projekta postavljanja termo fasada na objekte kolektivnog stanovanja kojeg zajednički finansiraju stanari zgrada i Općina Centar, do sada su okončani radovi na tri stambena objekta koji su uključeni u ovaj projekat u ulicama Bolnička 50, Kaptol 28 i Kalemova 38.
Završeni radovi na utopljavanju tri zgrade u Centru

Tim povodom su predstavnice Službe za stambene poslove Općine Centar Almasa Ramović i Sanida Žoljić-Nalo u srijedu 13. decembra 2017. godine obišli pomenute lokacije. Prilikom ovog obilaska predstavnici OKI i Fidges upravitelja su predstavili projekat gdje su korišteni visoko kvalitetni materijali sa višegodišnjom garancijom. Svoje zadovoljstvo kvalitetno izvedenim radovima izrazio je i Almedin Burek, predstavnik stanara objekta u Kalemovoj ulici na broju 38.

 

–Veoma smo zadovoljni urađenim poslom. Naša zgrada je sa vanjske strane bila toliko oštećena da se vidjela cigla. Sada osim uštede na plinskom grijanju, koje je uvedeno u zgradu, također je i estetski izgled zgrade puno bolji. Očekujemo da ćemo sva naša ulaganja u postavljanje fasade na zgradu vratiti za nekoliko godina kroz uštede na grijanju, objasnio je Almedin.  

 

Osim završenih radova na ova tri objekta u toku je postavljanje termo-izolacione fasade na objektima kolektivnog stanovanja u ulicama: Franca Lehara 13 na Marijin dvoru, Derebent 24-26 i Branilaca Sarajeva 4, čiji se završetak očekuje u skorijem vremenskom roku.

 

Općina Centar je za ovu namjenu izdvojila nešto više od 110.750 KM koje je upraviteljima rasporedila na sljedeći način: Epismont“ – Franca Lehara 13 (30.000 KM), „OKI upravitelj“ – Derebent 24-26 (14.756 KM), te Bolnička 50 (15.241 KM), „Sarajevostan“ - Branilaca Sarajeva  4 (17.321 KM), „Fidges upravitelj“ - Kaptol 28 (20.840 KM) i Kalemova 38 (12.600 KM). Općina Centar iz svog budžeta sufinansira dio ovih radova, najviše do 50 posto od ukupne vrijednosti, dok ostatak sredstava su obezbijedili stanari.

 

Kako je najavio načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, ovaj projekat koji ima za cilj povećanje energetske i ekološke efikasnosti, te uljepšavanja centralne gradske općine, od naredne godine osim objekata kolektivnog stanovanja će obuhvatiti i objekte individualne gradnje. Općina Centar će najvjerovatnije realizirati ovaj projekat u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo i Gradskom upravom.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti