Općina Centar nastavlja podršku poboljšanju uslova rada u školama

U prostorijama Općine Centar u srijedu, 6. decembra 2017. godine načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključak kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja iznos od 26.200 KM za potrebe Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ (Čekaluša 53).
Općina Centar nastavlja podršku poboljšanju uslova rada u školama

Sredstva koja će sa računa Općine Centar biti prebačena na račun pomenute škole tokom nekoliko narednih dana, namijenjena su za zamjenu starih podova u ovoj obrazovnoj ustanovi. Potpisivanju zaključka je prisustvovala i direktorica OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Fatima Prohić, koja je ovom prilikom kazala da je prijatno iznenađena pozivom za potpisivanje pomenutog dokumenta.

 

–Veoma smo obradovani ovom informacijom da je Općina Centar na čelu sa načelnikom Ajnadžićem izdvojila za našu školu dodatna sredstva iz budžeta. Prethodno smo od Općine Centar dobili iznos od 5.200 KM također za zamjenu starih podova, tako da ćemo zahvaljujući tome obnoviti podove u šest učionica. Tokom narednog perioda planiramo pokrenuti zakonsku proceduru odabira izvođača radova koji bi trebalo da se izvode tokom zimskog raspusta. Nadam se da će na veliko zadovoljstvo učenika, roditelja, nastavnika i uprave škole, naša djeca početkom drugog polugodišta u februaru naredne godine, uči u učionice sa novim podovima. Ovom prilikom se zahvaljujem Općini i načelniku Ajnadžiću za nastavak pružanja podrške našoj školskoj ustanovi za poboljšanje uslova obrazovanja, objasnila je direktorica Prohić.

 

 

Na objektu Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ su u toku radovi na obnovi fasade i dotrajale vanjske stolarije. Ovaj projekt utopljavanja školske zgrade zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 100.000 KM i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo koje je izdvojilo 50.000 KM. Okončanjem ovih radova znatno će biti smanjeni troškovi grijanja i gubitaka energije, što će opravdati projekt i za nekoliko godina uštedjeti uložena sredstva.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti