Asfaltiranje nove saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića

Tokom dana radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka će okončati radove na asfaltiranju trotoara i nove saobraćajnice koja spaja dva odvojena dijela Ulice Maria Mikulića na Koševskom brdu. Izgradnjom ove saobraćajnice, u dužini od oko 70 metara, spojena su do sada dva razdvojena dijela Ulice Maria Mikulića, a realizacijom ovog projekta pomenuta ulica je nakon nekoliko decenija izgubila status „slijepe ulice“.

-Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što sam dočekao da nakon 38 godina imamo pristup na neku od gradskih saobraćajnica. U slučaju požara ili bolesti nije bio omogućen pristup našim stambenim objektima, tako da smo u nekoliko navrata bolesne i nepokretne morali nositi do obližnje saobraćajnice dokle su mogla prići kola hitne pomoći. Zahvalan sam načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na njihovom razumijevanju našeg višegodišnjeg problema, koji je sada trajno riješen, objasnio je Alija Isović stanovnik ovog dijela Ulice Maria Mikulića broj 42.

 

Prije asfaltiranja, tokom radova na izgradnji pomenute saobraćajnice širine tri metra, izgrađeni su novi armirano-betonski potporni zidovi koji imaju ulogu stabilizacije saobraćajnice kao i tla oko stambenih objekata. Također je postavljen novi tamponski sloj, te betonski ivičnjaci sa obje strane pješačke staze.

 

Početak nove saobraćajnice se nalazi u Ulici Maria Mikulića između brojeva 48 i 71, dok je na drugom kraju spojena na postojeću cestu u istoj ulici kod broja 63.

 

Radove finansira Općina Centar sa 97.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.  Realizaciji projekta se pristupilo na molbu građana ovog dijela Koševskog brda koji su imali otežan pristup svojim domovima.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti