Održana ekološka akcija u MZ „Koševo II“

Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice „Koševo II“ u koordinaciji sa mjesnim štabovima civilne zaštite Breka i Koševo II, a uz podršku Službe za civilnu zaštitu Općine Centar organizirana je ekološka akcija čišćenja pomenute mjesne zajednice.

Akcija je održana u subotu, 31. marta 2018. godine, a uključivala je čišćenje prostora oko Mjesne zajednice, Srednje medicinske škole Jezero, te su se građani Mjesne zajednice uključili i u čišćenje ispred svojih zgrada.

 

Ovake akcije, prije svega, imaju za cilj podizanje svijesti o očuvanju okoliša. Kako bi svojim građanima obezbijedila što ugodniji ambijent za život središnja sarajevska Općina predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem dolaskom proljeća planira intenzivirati ekološke akcije na području ove lokalne zajednice. Podsjećamo da je i u prošloj godini proveden niz ekoloških akcija i uređenja javnih površina pod simboličnim nazivom „Neka Centar zablista“. Također, i Savjet Mjesne zajednice „Koševo II“ planira u narednom periodu češće održavati ekološke akcije čišćenja mjesne zajednice, a kako bi građani postigli veći nivo svijesti o potrebi vlastitog dobrovoljnog angažmana, te kako bi se povećao kvalitet života u njihovom neposrednom okruženju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti