Načelnik Ajnadžić prisustvovao prijemu povodom Uskrsa

Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa, kojeg su katolici širom svijeta obilježili u nedjelju, u ponedjeljak 2. aprila 2018. godine u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, upriličen je prijem na kome je prisustvovao veliki broj zvanica iz kulture, te vjerskog, javnog, političkog i diplomatskog života.

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić istakao je na uskršnjem prijemu da bez istine i pravde nema povjerenja.

 

-Svi u Bosni i Hercegovini žele da dođu do pomirenja, praštanja i vraćanja povjerenja, a povjerenje je teško vratiti sve dok se svaki događaj ne nazove pravim imenom. Pravo na lično dostojanstvo, slobodu i ljudska i građanska prava - to se ne daje, nego u društvo ugrađuje. Pravo na rad se ne daje, nego se stvaraju uslovi da se prava ostvaruju. Pravo na privatno vlasništvo - to država ne daje, nego poštuje i osigurava ostvarivanje tih prava. Pravo na identitet, vjerski, kulturni i nacionalni - to ne daje nijedna stranka ni država, nego osigurava ostvarivanje tih prava, poručio je kardinal Puljić, te izrazio posebnu zabrinutost zbog odlaska stanovništva iz BiH, dodajući da su ljudima dosadile nesuglasice u političkom životu i da nemaju šansu za dostojanstven život.

 

U ime Općine Centar prijemu su prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i njegovi savjetnici Mustafa Resić, Osmo Babić, Bećir Sirovina i Jasmin Gerin.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti