Ulica Maria Mikulića više nije slijepi krak

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak 5. aprila 2018. godine, zajedno sa svojim saradnicima, obišao lokaciju u Ulici Maria Mikulića na Koševskom brdu gdje su tokom ove sedmice okončani radovi na asfaltiranju nove saobraćajnice koja spaja dva odvojena dijela pomenute ulice.

Ovom prilikom načelnik Ajnadžić je razgovarao sa stanovnicima ovog dijela Ulice Maria Mikulića kojima je sada trajno riješeno jedno važno životno pitanje nakon 38 godina i koji su naglasili da sa ovim projektom svi stanovnici ulice mogu biti samo na dobitku.

 

-Drago mi je da smo okončali ovaj projekat na zadovoljstvo svih, jer administracija Općine Centar želi da realizuje što više ovakvih projekata od društvenog interesa koji će u konačnici poboljšati standard života naših građana. Nadležnoj Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove ću izdati nalog da se postave zaštitne rukohvatne ograde duž izgrađenih potpornih zidova, ubaci nova rasvjeta sa LED sijalicama, te postave parkovske klupe za odmor, objasnio je Ajnadžić.  

 

Općina Centar je finansirala ovaj projekat u iznosu od 97.000 KM i tokom njegove realizacije su izgrađeni novi armirano-betonski potporni zidovi koji imaju ulogu stabilizacije saobraćajnice kao i tla oko stambenih objekata, te je postavljen novi tamponski sloj, kao i betonski ivičnjaci sa obje strane pješačke staze. Nova saobraćajnica je duga 70, a široka tri metra.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti