Podrška održavanju Memorijalnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je zaključak kojim se odobrava 4.000 KM Bokserskom klubu „Zlatni ljiljani“ za organizaciju 16. Memorijalnog međunarodnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“ čije je održavanje predviđeno 22. i 23. septembra ove godine u Domu mladih KSC „Skenderija“.

U ime kluba zaključak je preuzeo Hajrudin Pašić, predsjednik Upravnog odbora Kluba i nekadašnji bokserski prvotimac koji je daleke 1970. godine pobijedio legendarnog Marijana Beneša i osvojio „Zlatnu rukavicu BiH“. 

 

-Duži niz godina Općina Centar podržava organizaciju ovog turnira. Na ovogodišnjem turniru očekujemo učešće 80 boksera iz 20 zemalja Evrope. Svake godine se povećava kvaliteta i broj boksera koji nastupaju na turniru. Predstavnici Međunarodne bokserske federacije su prije dvije godine odlučili da naš turnir uvrste u zvaničan kalendar bokserskih dešavanja, što ga čini jedinstvenim u Bosni i Hercegovini. Poboljšanje kvaliteta organizacije memorijalnog turnira prepoznaju i domaći sponzori i pokrovitelji poput Općine Centar koja je i ove godine odlučila da podrži ovaj sportski događaj, kazao je Šerif Bečić, član BK „Zlatni ljiljani“ i organizacionog odbora turnira.

 

Memorijalni turnir, koji se održava u znak sjećanja na generala Armije RBiH i prvog predsjednika BK „Zlatni ljiljani“ Mustafu Hajrulahovića Talijana, osim najboljih bh. boksera, također okuplja i boksere iz zemalja regiona. Imajući u vidu da se turnir održava na području općine Centar, te iz poštovanja prema Mustafi Hajrulahoviću koji je bio prvi predsjednik Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“ i prvi ratni komandant Prvog korpusa Armije RBiH, Općina Centar godinama finansijski podržava ovaj memorijalni bokserski turnir.

 

Potpisivanju protokola su također prisustvovali Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, Osmo Babić, savjetnik općinskog načelnika i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti