3. dječiji muzički festival u Centru kulture i mladih u Jelićevoj

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, u četvrtak, 24. maja 2018. godine u 17,30 sati u velikoj sali Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) će biti održan 3. dječiji muzički festival ''Eci peci pec, ti si mali zec'' za djecu predškolskog uzrasta.
3. dječiji muzički festival u Centru kulture i mladih u Jelićevoj

Na festivalu će dječije pjesme izvesti mališani hora i solisti JU Djeca Sarajeva “Eci peci pec”. Autori tekstova i aranžeri muzike su Mirko Meršnik, Mirsad Bećirbašić, Stanko Rakita, Ognjenka Mikavica, Edina Gafić, Edin Pandur, Meho Imamović, Senad Bostandžić. Likovni dizajn, scenografiju i kostime uradili su Nermina Fočak, Merima Homarac i Amela Smailagić. Voditelji festivala su mališani Nedžla Ćerimović i Tarik Hodžić. Tehničku realizaciju potpisuje Džemal Karkelja. Autor festivala je Senad Bostandžić, direktor Centra kulture i mladih Općine Centar.

 

Ovogodišnji dječiji muzički festival, koji se realizira u partnerstvu Centra kulture i mladih Općine Centar i Javne ustanove ''Djeca Sarajeva'', pomogli su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti