Vijesti

09.05.2017.
Obilježen Dan pobjede nad fašizmom i dan sjećanja na ubijenu djecu
Na lokalitetu Spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva u Velikom parku u utorak, 9. maja 2017. godine obilježen je Dan pobjede nad fašizmom i dan sjećanja na ubijenu djecu održavanjem manifestacije pod nazivom „A bili su samo djeca“.
09.05.2017.
Zahvaljujući programu za samozapošljavanje Općine Centar pokrenut još jedan biznis
U okviru obilježavanja Dana mladih Općine Centar, u ponedjeljak 8. maja 2017. godine, u Ulici Antuna Hangija 120 svečano je otvoren salon za fizioterapiju pod nazivom Privatna praksa za fizioterapiju „Fizio-Fit“.
09.05.2017.
Mališani iz vrtića ''Slavuj'' obilježili Dane Općine Centar
Polaznici vrtića ''Slavuj'' su u prostorijama Mjesne zajednice ''Džidžikovac-Koševo I'' 9. maja 2017. godine izveli priredbu povodom obilježavanja Dana Općine Centar.
09.05.2017.
Proglašeni pobjednici fotofestivala učenika srednjih škola Općine Centar
U povodu Dana Općine Centar, u galeriji Centra za mlade na Gorici u ponedjeljak, 8. maja 2017. godine otvorena je izložba 20 najboljih fotografija prispjelih na javni konkurs „Kulturno-historijsko naslijeđe općine Centar Sarajevo“, na kojoj su proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg takmičenja.
09.05.2017.
Općina Centar će finansirati zamjenu stolarije u školi ''Safvet-beg Bašagić''
U srijedu, 10. maja 2017. godine u 11 sati u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 205/II) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati protokol sa direktoricom Osnovne škole ''Safvet-beg Bašagić'' Lejlom Dizdarević.
08.05.2017.
Općina Centar i Udruženje „Sarajevo taxi“ formirali Službu za transport povrijeđenog i nastradalog stanovništva općine Centar
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je u ponedjeljak, 8. maja 2017. godine sjedište Udruženja „Sarajevo taxi“ gdje ga je ugostio predsjednik Udruženja Enver Suljagić sa saradnicima.
08.05.2017.
Obilježen Dan osnivanja Odreda „Soukbunar“
Centralna manifestacija povodom obilježavanja godišnjice osnivanja Odreda teritorijalne odbrane „Soukbunar“ održana je u ponedjeljak 8. maja 2017. godine pored spomen-obilježja „Debelo brdo“ u Trebevićkoj ulici.
08.05.2017.
Košarkaška lopta stigla do posljednje škole OŠ “Vladislav Skarić“
Uoči sutrašnje humanitarno-revijalne košarkaške utakmice koja će se odigrati u dvorani KSC Skenderija sa početkom u 19 sati, promotivna košarkaška lopta danas, 8.maja 2017. godine stigla je do pretposljednje odrednice, odnosno OŠ “Vladislav Skarić“.
08.05.2017.
Završeni „Dani sporta na području općine Centar“
Završnom manifestacijom i dodjelom pehara najuspješnijim srednjoškolskim sportskim ekipama 8. maja 2017. godine na igralištu FIS-a, okončana je dvanaesta po redu sportska manifestacija „Dani sporta na području općine Centar“. Organizator manifestacije je Gimnazija Obala, pod pokroviteljstvom Općine Centar. Završnica manifestacije se organizuje povodom obilježavanja Dana Općine Centar, Dana Gimnazije Obala, Dana pobjede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata i Dana Evrope
08.05.2017.
U Centru za mlade održana prezentacija o Zakonu o mladima
U okviru Dana mladih Općine Centar u prostorijama Centra za mlade na Gorici, članovi Instituta za razvoj mladih, učenicima i nastavnicima srednjih škola održali su prezentaciju na temu Zakon o mladima.
08.05.2017.
Za učenike osnovnih škola „Hasan Kaimija“ i „Vladislav Skarić“ održan historijski čas
U prostorijama Mjesne zajednice „Soukbunar“ održan je historijski čas na kome je predavač bio penzionisani general Vahid Karavelić, predsjednik Udruženja generala BiH i nekadašnji komandant Prvog korpusa Armije RBiH, koji je učenicima od petog do devetog razreda osnovnih škola „Hasan Kaimija“ i „Vladislav Skarić“ govorio o ratnom putu i stvaranju nezavisne i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, za čiji opstanak su očevi i braća, koji su pristupili braniocima ovog grada i države Bosne i Hercegovine, prošli krvav i mukotrpan put do slobode.
08.05.2017.
Počelo obilježavanje Dana mladih općine Centar
U okviru obilježavanja Dana mladih općine Centar, u ponedjeljak 8. maja 2017. godine na Trgu Djece Sarajeva ispred BBI centra otvoren je Info centar na kome je postavljen štand sa promotivnim materijalima.
08.05.2017.
Studenti Akademije likovnih umjetnosti obilježili Dan mladih općine Centar
Povodom Dana mladih općine Centar studenti Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, u ponedjeljak 8. maja 2017. godine na pješačkom mostu „Festina lente - Požuri polako“ kod Akademije likovnih umjetnosti, napravili su mini izložbu likovnih radova.
08.05.2017.
Osnovci škola „Hasan Kaimija“ i „Vladislav Skarić“ obilježili Dan Odreda „Soukbunar“
Na vanjskom igralištu Osnovne škole „Hasan Kaimija“ u ponedjeljak 8. maja 2017. godine učenici ove osnovne škole su odigrali prijateljski nogometni meč sa vršnjacima iz Osnove škole „Vladislav Skarić“.
07.05.2017.
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije Općine i boračkih udruženja, su u nedjelju 7. maja 2017. godine obišli gradska spomen-obilježja, te šehidsko mezarje na Kovačima, gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom proteklog rata.
07.05.2017.
Streljački klub „Sarajevo“ organizovao takmičenje u streljaštvu povodom Dana Općine Centar
U Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u nedjelju 7. maja 2017. godine u organizaciji Streljačkog kluba „Sarajevo“, a povodom Dana Općine Centar održano je takmičenje u streljaštvu. U ime organizatora takmičenje je otvorio Nedžad Fazlija.
07.05.2017.
U okviru Dana Općine Centar otvoren „Urban sajam“
Na Trgu Djece Sarajeva ispred BBI centra u nedjelju 7. maja 2017. godine, u okviru Dana Općine Centar, otvoren je sajam domaće radinosti pod nazivom „Urban sajam“.
06.05.2017.
Ajnadžić čestitao Đurđevdan
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić svim Romima čestita veliki praznik Đurđevdan/Ederlezi, kojim ispraćaju zimu i dočekuju proljeće.
06.05.2017.
Polaganje cvijeća na spomen obilježja povodom Dana Općine Centar
U sklopu obilježavanja Dana Općine Centar, koji traju od 2. do 9. maja delegacija u kojoj su predstavnici Općine Centar i boračkih organizacija će u nedjelju, 7. maja 2017. godine položiti cvijeće na spomen obilježja po sljedećem rasporedu:
06.05.2017.
Uspješno okončane ekološke akcije čišćenja zelenih površina oko potoka Sušica i gradskog porodilišta
Služba civilne zaštite Općine Centar je, u subotu 6. maja 2017. godine, organizovala ekološku akciju čišćenja zelene površine duž potoka Sušica na lokalitetu ispod Ulice Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu, između brojeva 20 i 24.