Čestitke Haliloviću i policajcima na uspješno obavljenom poslu osiguranja EYOF-a

Bosna i Hercegovina je bila domaćin 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala koji se u periodu od 10. do 16. februara održavao u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.
Čestitke Haliloviću i policajcima na uspješno obavljenom poslu osiguranja EYOF-a

Sportske manifestacije su protekle bez incidenata, a načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić čestitao je komesaru Uprave policije MUP-a KS Mevludinu Haliloviću i načelniku Druge policijske uprave Mirsadu Đeliloviću, kao i svim ostalim policijskim strukturama, na uspješno obavljenom poslu.

 

Pismo načelnika Ajnadžića prenosimo u cjelosti:

 

Poštovani, 

 

putem ovog pisma želio bih se iskreno zahvaliti za uspješno obavljen posao tokom organizacije otvaranja 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF, održanog u izvanrednom ambijentu Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ kojim ste opravdali povjerenje građana.

 

Vaš nesebičan angažman neposredno se odrazio na istinsku sigurnost mladih sportista i gostiju koji su boravili, ne samo na sportskim borilištima, već i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

 

Gledajući cjelokupnu situaciju  u državi, angažman pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, tokom trajanja ove značajne manifestacije za našu domovinu, predstavlja svijetli primjer kako država ipak funkcionira i kako određene institucije, pa i pojedinci savjesno obavljaju svoj posao. 

 

U vremenima kada je građanima više nego ikad potrebno vratiti optimizam i narušeno povjerenje, vaš rad je ohrabrenje i putokaz kako se štiti imovina i lična sigurnost svih stanovnika i posjetilaca Sarajeva.

 

Vjerujem da će se saradnja lokalne zajednice i građana sa pripadnicima policijskih uprava nastaviti i u vremenu pred nama, posebno ako uzmemo u obzir neophodnost zajedničkog angažmana i rješavanja niza problema, a sve sa ciljem daljnjeg podizanja stepena sigurnosti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti