Maloljetni demobilisani borci ponijeli ratnu zastavu 105. brigade do Grdonja

U okviru manifestacije obilježavanja 26. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade, u nedjelju, 17. februara 2019. godine u jutarnjim satima, na platou KSC Skenderija upriličena je smotra maloljetnih demobilisanih boraca i veterana proteklog oslobodilačkog rata.

Smotru je obavio Mustafa Rustemagić, predsjednik Sekcije 105. motorizovane brigade i nekadašnji pripadnik ove brigade koji je ovom prilikom ratnu zastavu uručio članovima Udruženja „Maloljetnih boraca općine Centar Sarajevo“.

 

-Ponosan sam na vas koji ste se okupili danas na ovom mjestu kako bismo pokazali da nas još ima i da će nas dogodine biti još više. Nismo se skupili da nekog plašimo nego da našoj omladini i djeci kažemo kako je rat ružna stvar i ne treba nikada da se ponovi. Da pokažemo koliko smo antifašisti. Danas ovdje stojimo ponosni i podignute glave, jer pripadnici naše brigade nisu radili ratne zločine niti smo nikoga napadali niti ćemo to raditi. Svi trebaju da shvate ovu poruku mira, a isto tako svima da kažemo da nas još ima i još će nas biti i dok je nas našu zemlju BiH ko dira neće se dobro provesti, kazao je Rustemagić.

 

Postrojavanju i primopredaji zastave su također prisustvovali članovi boračkih udruženja te predstavnici Općine Centar: savjetnik općinskog načelnika Bećir Sirovina, vijećnici Dževad Topić i Haris Mujanović, te predsjednik Komisije Općinskog vijeća Centar za boračka pitanja Dževad Jusić. Iz znaka poštovanja na ratni put ove slavne brigade postrojavanju su također prisustvovali i nekadašnji pripadnici drugih sarajevskih brigada.

 

Kako je predviđeno ratnu zastavu će nekadašnji maloljetni borci Armije RBiH nositi  slavnim stazama 105. motorizovane brigade preko Špicaste stijene do Grdonja gdje će se u podnevnim satima kod spomen-obilježja Mala kula održati centralna manifestacija godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti