Nastavak saradnje Općine Centar i Grada Sarajeva

U prostorijama Općine Centar u četvrtak, 14. februara 2019. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom.

Skaka i Ajnadžić su razgovarali o zajedničkim projektima Grada Sarajeva i Općine, te o budućoj saradnji.

 

Na sastanku je između ostalog razgovarano o projektu modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, kvadrantu „B“ na Marijin dvoru, nastavku realizacije zajedničkog projekta regulacije i uređenja korita Koševskog potoka, projektu postavljanja jednoobraznih olimpijskih znakova, turističkih informativnih pultova, te velikih uličnih satova.

 

Razgovarano je o daljem uređenju prostora trga ispred Pozorišta mladih, s namjerom da se prostor ovog trga u strogom centru grada proširi i dalje uredi, te integralno uveže sa Trgom Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta kako bi postao prepoznatljivo mjesto susreta i kulturnih dešavanja.

 

Sve navedene projekte Skaka i Ajnadžić su ocijenili kao visoko prioritetne i od interesa za širu društvenu zajednicu.

 

Na kraju sastanka gradonačelnik Skaka se zahvalio načelniku Ajnadžiću na velikoj podršci i pomoći u organizaciji 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF).

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti