Saradnja Centra kulture i mladih Općine Centar i PRONI Centra za omladinski razvoj

U Centru kulture i mladih – javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar potpisan je memorandum o saradnji ove ustanove sa PRONI Centrom za omladinski razvoj s ciljem otvaranja PRONI omladinskog kluba u Sarajevu.

Memorandum o saradnji potpisali su direktor Centra kulture i mladih Općine Centar Armin Omerović i generalni menadžer PRONI Centra za omladinski razvoj Jasmin Jašarević.

 

PRONI omladinski klubovi u sklopu STaRBiH projekta imaju za cilj ponuditi sistemsko rješenje za mlade, njihov razvoj i njihovo uključivanje u društveni život kroz pružanje istih mogućnosti za omladinski rad, volonterski rad i neformalno obrazovanje.

 

Nakon potpisanog Memoranduma o saradnji u Bijeljini i Sarajevu očekuje se potpisivanje sličnih sporazuma i otvaranje PRONI omladinskih klubova u Mostaru i Banja Luci.

 

Projekt STaRBiH je podržan od USAID Bosnia and Herzegovina kojeg implementira Karuna Center for Peacebuilding u saradnji sa PRONI Centrom za omladinski razvoj, CIM - Centar za izgradnju mira Sanski Most, Mali koraci- Small Steps i Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH - YIHR BiH.

 

Potpisivanju Memoranduma o saradnji prisustvovao je i predsjednik Vijeća mladih Općine Centar Sarajevo Željko Vukša-Fejzić.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti