Vijesti

06.05.2017.
Radionica gitare u Centru za kulturu
Nakon što je prethodne noći u prepunoj velikoj sali Centra za kulturu održana tradicionalna Revija mladih gitarista, a u povodu obilježavanja Dana Općine Centar, u subotu 6. maja 2017. godine održana je i radionica gitare za sve učesnike, a koju je vodio jedan od najistaknutijih bh. gitarističkih pedagoga Predrag Stanković iz Tuzle.
06.05.2017.
Održana osma Revija mladih gitarista BiH
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar u prostorijama JU Centar za kulturu Sarajevo u posljednih nekoliko dana održane su brojne manifestacije kulturno-zabavnog karaktera. Posljednja u nizu takvih je Revija mladih gitarista koja je održana sinoć u prepunoj sali Centra za kulturu. Pokrovitelj manifestacije već osmu godinu za redom je Općina Centar koja je ujedno i osnivač pomenute Javne ustanove.
05.05.2017.
Započela rekonstrukcija prostorija novog Centra za zdravo starenje
Predstavnici Općine Centar obišli su u petak, 5. maja 2017. godine prostorije u Ulici Muhameda Kantardžića broj 3 čije je renoviranje u toku, a gdje će biti smješten budući Centar za zdravo starenje koji će biti dostupan stanovnicima općina Stari Grad i Centar.
05.05.2017.
Zbog kiše odgođeno održavanje rolerijade i biciklističke utrke najavljene za nedjelju
Zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta i padavina odgađa se do daljnjeg Sarajevska rolerijada čiji je organizator Klub sporta ''Fit&Fun'', kao i biciklistička utrka u organizaciji Udruženja građana ''Giro di Sarajevo'' i Kluba brdskog biciklizma ''Puls6'', te bajkeri za općinu Centar – manifestacije koje su bile najavljene za nedjelju, 7. maja 2017. godine.
05.05.2017.
Općina Centar će finansirati utopljavanje OŠ „Musa Ćazim Ćatić“
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je OŠ „Musa Ćazim Čatić“ gdje ga je ugostila Fatima Prohić, v.d. direktor škole. Povod posjete bio je sumiranje rezultata dosadašnje saradnje ove škole sa Općinom Centar kao i razgovor o budućim zajedničkim aktivnostima.
05.05.2017.
U subotu eko akcije čišćenja potoka Sušica i zelene površine kod porodilišta
U subotu, 6. maja 2017. godine sa početkom u 9 sati nastavlja se ekološka akcija čišćenja korita potoka Sušica na lokalitetu ispod Ulice Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu. I ovaj put akciju organizira Služba za civilnu zaštitu Općine Centar, a učešće će uzeti radnici KJKP ''Park'' kao i pripadnici štabova civilne zaštite mjesnih zajednica.
05.05.2017.
Košarkaška lopta stigla i do učenika OŠ “Hasan Kaimija“
Simbolično razmjenjivanje košarkaške lopte koje se odvija u sklopu projekta “Jesi li za basket“, a kojeg provode Općina Centar i Udruženje “Jesi li za basket“ danas je obavljeno u školi “Hasan Kaimija“.
05.05.2017.
Okončan seminar „Dani otvorenih vrata Općine Centar“
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar u četvrtak, 4. maja 2017. godine u Olimpijskoj dvorani Zetra ženski Judo klub „Sarajevo“ uspješno je realizirao seminar za mlade pod nazivom „Dani otvorenih vrata Općine Centar“.
05.05.2017.
U Centru za mlade obilježeni Dani Općine Centar
Povodom Dana Općine Centar, koji traju od 2. do 9. maja, u prostorijama Centra za mlade na Gorici otvorena je izložba likovnih radova, polaznika likovne škole ovog Centra. Izložbu, na kojoj je prezentovano 50 likovnih radova, otvorio je Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu „Sarajevo“ u čijem sastavu djeluje Centar za mlade. Bostandžić je izrazio zadovoljstvo projektom koji uspješno traje već 11 godina, te naglasio da je izložen samo djelić onoga što djeca rade u Centru tokom cijele godine.
05.05.2017.
U Centru za zdravo starenje otvorena izložba radova
Predstavnici Udruženja žena „Nar“ u saradnji sa Centrom za zdravo starenje općine Centar u petak 5. maja 2017. godine u prostorijama ovog Centra su otvorili izložbu radova polaznika likovne škole čije su radionice održavane u prostorijama Centra za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12.
05.05.2017.
Učenici OŠ „Nafija Sarajlić“ pobjednici nogometnog turnira
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar na igralištu FIS-a 5. maja 2017. godine održano je finale nogometnog turnira za učenike 11 osnovnih škola koji se svake godine održava pod pokroviteljstvom Općine Centar.
04.05.2017.
Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Centar
U četvrtak, 4. maja 2017. godine u Domu mladih Skenderija održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u povodu 2. maja – Dana Općine Centar.
04.05.2017.
Načelnik Ajnadžić ugostio zamjenika reisu-l-uleme Huseina ef. Smajića
Zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Smajić posjetio je u četvrtak, 4. maja 2017. godine Općinu Centar gdje ga je ugostio načelnik ove lokalne zajednice dr. Nedžad Ajnadžić.
04.05.2017.
Radno vrijeme u šalter sali Općine Centar ubuduće do 19 sati
Kako bi korisnicima usluga što više izašla u susret Općina Centar Sarajevo je od srijede, 3. maja 2017. godine produžila radno vrijeme u šalter sali Matičnog ureda do 19 sati.
04.05.2017.
Promotivna košarkaška lopta stigla do OŠ “Isak Samokovlija”
Projekat koji provode Općina Centar i Udruženje “Jesi li za basket“ simboličnom razmjenom lopte među učenicima osnovnih škola sa područja općine Centar se i dalje nastavlja. Glavni ciljevi ovog projekta su oživljavanje sportsko-takmičarskog duha među mlađom populacijom, te u konačnici restauracija košarkaških igrališta.
04.05.2017.
Održano finale manifestacije „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar na igralištu FIS-a u četvrtak 4. maja 2017. godine, podjelom diploma za tri najbolje plasirane predškolske ustanove, te uručenjem zahvalnica za sve učesnike, zvanično je okončan projekat „Sportsko-animacijski program – Dani Općine Centar“.
04.05.2017.
U Centru za kulturu održana predstava “Lutke nam pričaju“
Pod pokroviteljstvom Općine Centar na sceni Centra za kulturu Sarajevo u četvrtak, 4. maja 2017. godine za učenike dvije osnovne škole, “Katolički školski centar“ i “Hasan Kaimija“ održana je lutkarska predstava „Lutke nam pričaju“.
04.05.2017.
Predstava “Ispeci pa reci” na 3. Festivalu dječije umjetnosti
U prostorijama Pozorišta mladih 4. maja, u okviru Festivala dječije umjetnosti, održana je predstava “Ispeci pa reci” zagrebačkog kazališta slijepih i slabovidnih “Novi život”. Cilj predstave je mališanima pokazati narodnu mudrost.
03.05.2017.
U Centru počinje izgradnja igrališta za najmlađe „Ciciban“
U prostorijama Općine Centar u srijedu 3. maja 2017. godine, načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa direktorom Komunalnog javnog preduzeća „Park“ Alenom Ramićem potpisao ugovor o realizaciji projekta izgradnje dječijih igrališta sa pratećim mobilijarom “Ciciban“ na području sedam mjesnih zajednica u Centru.
03.05.2017.
Predstavnici Saveza Roma u Republici Hrvatskoj posjetili Općinu Centar
U povodu obilježavanja Dana Općine Centar, te nadolazećeg velikog romskog praznika Đurđevdana/Ederlezi, kojeg Romi iz cijelog svijeta proslavljaju 6. maja, u Općini Centar je organizovana studijska posjeta Saveza Roma u Republici Hrvatskoj koju su predvodili Emir Grbić, politički savjetnik Ureda saborskog zastupnika Veljka Kajtazija, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara“ Suzana Krčmar, te direktor Misije OSCE-a u BiH Fermin Cordoba.